До Великодня телеканал «1+1 Україна» покаже історичний фільм «Таємничі манускрипти» про велику фальсифікацію російської православної церкви

 Історичний фільм «Таємничі манускрипти» про велику фальсифікацію російської православної церкви на 1+1 Україна до Великодня - 1+1

Проводьте свято разом з 1+1 Україна!

Поділитися:

До Великодня, 15 квітня, о 23:15 телеканал «1+1 Україна» покаже історичний детектив Акіма Галімова «Таємничі манускрипти», який став продовженням документального циклу «Україна. Повернення своєї історії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки років Одесі та як з містом пов'язаний рух за незалежність України ("Реальна історія" з Акімом Галімовим)" Скільки років Одесі та як з містом пов'язаний рух за незалежність України ("Реальна історія" з Акімом Галімовим)

У документальному фільмі автори розкажуть про масштабну фальсифікацію, яку втілила російська православна церква щодо української, на три століття позбавивши її самостійності.

Таємничі манускрипти 1+1

Дослідники показали, як затирались історичні факти, для того щоб приховати справжню історію: як сталось так, що найбільша православна церква Східної Європи – Київська – перейшла у підпорядкування своїй же гілці – московській церкві. Як москва самовільно проголосила себе окремою метрополією, розірвавши зв’язок із апостольською церквою Константинополя, а який обман потім використала, щоб сфальсифікувати рішення про передачу Київської митрополії у своє підпорядкування.

«Перебування у складі Київської митрополії давало москві зв’язок із витоком християнства, адже Київ отримав хрещення із Константинополя – церкви, що була заснована учнем Ісуса Христа, апостолом Андрієм. Московська церква, яка сьогодні позиціонує себе як найбільшу поборницю православних канонів, сама почала свою історію, порушивши один з основних таких канонів. Щоб приховати це, вони і затирали історію. Російські царі розуміли: без сакрального коріння – вони самозванці. А це коріння у Києві. І вони вирішують його відібрати. На церковних мапах зникає київська і постає російська православна церква, а територія України на довгі століття стає частиною російської імперії. Отримати контроль над нашою церквою вчорашні розкольники могли лише за допомогою якоїсь оборудки. Якої саме – дивіться у фільмі «Таємничі манускрипти», - говорить автор фільму Акім Галімов.

Акім Галімов 1+1

Акім Галімов 1+1

У фільмі покажуть, хто саме підірвав Успенський собор Києво-Печерської лаври та наведуть докази, що всупереч радянській пропаганді, це зробили не німці. Михайлівський собор став ще одним із сакральних місць, знищених у радянські часи. Перед підривом із нього вивезли до москви унікальні мозаїки та фрески з тисячолітньою історією. Богоявленський собор, який знаходився на території сучасної Києво-Могилянської академії та містив поховання гетьмана Сагайдачного, також був знищений, а його територію комуністи забороняли досліджувати. Церкву Святого Георгія у Румунії, де був похований Іван Мазепа, за радянських часів знесли та на її місці побудували житлову багатоповерхівку. Чи пов’язані між собою ці події, а також як у часи УНР уряд намагався повернути самостійність української церкви, здобути яку вдалось тільки у часи незалежності – дивіться у фільмі «Таємничі манускрипти».

Акім Галімов 1+1

Наймасштабніше розслідування за всі серії циклу команда провела у архівах семи країн на різних континентах: Литви, Польщі, Румунії, Греції, Італії, Туреччини та Канади. Окрім того, у розслідуванні візьме участь вчений зі світовим ім'ям – палеограф Агамемнон Целікас, який входить до світового ТОП-10 найкращих спеціалістів з вивчення старовинних манускриптів.

Продюсер та ведучий проєкту - Акім Галімов, сценарист та співведучий – Руслан Шаріпов, режисерка фільму – Тетяна Шовкун, операторка – Катерина Гуцол, сценарист - Володимир Омельченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто поділив Україну на три сорти та як українців стравлювали між собою ("Реальна історія" з Акімом Галімовим)

Акім Галімов 1+1

Нагадаємо, вперше документальний історичний фільм «Україна. Повернення своєї історії» телеканалу 1+1 вийшов на екрани 2016 року. Після цього відбулась прем’єра ще 4 частин. Наразі команда проєкту працює над короткометражними роликами про історію України «Реальна історія», які продовжують протидіяти російській історичній пропаганді. YouTube-канал «Реальна історія» за декілька місяців увійшов у ТОП-10 українських історичних блогів.

Крім того, команда авторів створила проєкт під назвою «Українські палаци. Золота доба». В документальному циклі із 8 серій за допомогою істориків, архітекторів з 3D реконструкцій та спеціалістів VFХ відтворили 8 повністю або частково зруйнованих українських палаців.

 

Новини по темі