Єгор Гордєєв розповів, чи вважає Telegram-канали небезпечними

Єгор Гордєєв про вплив Telegram-каналів

Ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв про небезпеку Telegram-каналів та розвиток українського медіа.

Поділитися:

Ведучий "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", Єгор Гордєєв вважає, що успіх Telegram зумовлений швидкістю та доступністю:

"Є класна аналогія з цього приводу: ви приходите до ресторану, обираєте страву і пів години чекаєте, доки її готують. Це механізм преси, інтернет-видань і частково телебачення. А ось ви приїжджаєте на McDrive і, не виходячи з машини, отримуєте замовлення й за кілька хвилин уже ситі. Це про спосіб отримання інформації з Telegram-каналів", — розповів Єгор Гордєєв в інтерв'ю Forbes.

Ведучий ранкового проєкту поділився, чи вбачає небезпеку у Telegram-каналах. Він також веде власний блог у популярному месенджері.

"Спершу люди демонізували телебачення, потім інтернет, зараз – Telegram. Перебільшувати негативний вплив нових явищ звикли люди у несистемних суспільствах, яким, власне, і є наше. Вони часто демонізують щось нове. Буває, у цьому є зерно істини. Приміром, найкмітливіші дійсно нечесно нарощують аудиторію у Telegram-каналах, відверто брешуть. А якщо це анонімні канали, то не виключено, що вони маніпулятивні. Однак усе це не означає, що Telegram є чимось ворожим".

Крім того, Єгор розповів, яким бачить медіаринок України 2024 року. За словами ведучого, сьогодні розповідати людям історії можна на різних майданчиках. Для цього потрібні натхнення, професіоналізм, етика і ціль. У проєкті "Сніданок з 1+1" працюють над створенням якісного та корисного продукту.

"У США, приміром, сторітелінг вибудовується на основі математики й творчості, і це неймовірно ефективна річ. Так само ми прагнули робити й у «Сніданку з 1+1» і у «Твоєму дні». Але у США достатньо ресурсів, щоб наповнити, скажімо, The Morning Show потужним терапевтичним ефектом і досконало пропрацювати соціальні наративи. В Україні не було і немає таких ресурсів, щоб робити проєкти за розмахом, як у Штатах, і підштовхувати суспільство до розв’язування старих вузлів. Однак ми все ж можемо створювати якісні речі. Просто це будуть не телесеріали, а продукти на медіамайданчиках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Гордєєв розповів, як розпізнати фейки та дезінформацію у новинах і соцмережах: “Вони небезпечні тим, що поширюються на мільйонну аудиторію, як вірус”

Новини по темі