Експерт проекту "Поверніть мені красу" розповів про найважчий випадок на проекті

Експерт проекту "Поверніть мені красу" розповів про найважчий випадок на проекті

У гонитві за красивим тілом та обличчям люди ладні на все. 

Поділитися:

У гонитві за красивим тілом та обличчям люди ладні на все. Але є ті, кому хірургічне втручання просто необхідне для нормального існування. Для героїнь програми "Поверніть мені красу" на "1+1" зустріч з хірургом Дмитром Слоссером стала щасливим квитком у нове життя.

Днями експерт проекту побував у гостях "Комсомольської правди в Україні" та відповів на запитання читачів. Розповідаючи про найважчі випадки у своїй практиці, він згадав героїню першої програми – Ларису з Вінниці.


Як і для інших учасниць проекту, пластична операція для цієї жінки – не примха, а медична необхідність. 20 років тому Лариса потрапила у страшну аварію, внаслідок якої її обличчя було дуже пошкоджено. Її сину тоді було два роки. Родичі, які не вірили, що жінка виживе, вже збиралися віддати його до дитбудинку. На щастя, Лариса виборола собі життя, та залишилася спотвореною - у неї був майже відсутній ніс. Саме через це вона фактично "поховала себе заживо".
"Такі випадки трапляються нечасто і досвіду роботи з подібними пацієнтами у вітчизняній медицині дуже мало. Випадок був дуже непростий як з психологічної точки зору, так і з практичної. Втручання було обмежено декількома місяцями проекту. Я дуже радий тому, як зараз виглядає Лариса і як вона себе почуває. Ми нещодавно з нею зустрічалися. Вона зараз у Німеччині, куди її запросила подруга. Напевно, глядачі "1+1" звернули увагу, що у нас був тільки один шанс зробити їй операцію і можливості для "переробок" у нас не було. Тягар відповідальності перед операцією був найважчим на проекті", - каже Дмитро Слоссер.

Хірургу, який вчився за кордоном та має великий професійний стаж, проект "Поверніть красу" допоміг отримати унікальний досвід:
"Ми набагато частіше на проекті, ніж у звичайній практиці, застосовували симультанні операції. Коли одній пацієнтці одночасно виконується кілька операційних втручань. Завдяки професіоналізму та новому поколінню препаратів для наркозу це стало можливим без шкоди для пацієнтів. Для пластичного хірурга кожна операція - це новий досвід, тому що кожен, наприклад, ніс для нас - унікальний", - зауважив Дмитро Слоссер.


Чи бувають у героїнь якісь особливі побажання? Чия життєва історія вразила Дмитра найбільше? Які пластичні операції найчастіше роблять українські жінки? На ці та інші питання Дмитро Слоссер відповість уже у п'ятницю під час відео зустрічі на сайті "1+1". Залишати свої питання можна в коментарях до цього повідомлення.