Фантастична кінострічка "Залюднений острів" - 10 цікавих фактів

Фантастична кінострічка "Залюднений острів" - 10 цікавих фактів

1+1 приготував для своїх глядачів приємний сюрприз – неймовірну фантастичну стрічку "Залюднений острів".

Поділитися:

1+1 приготував для своїх глядачів приємний сюрприз – неймовірну фантастичну стрічку "Залюднений острів". Фільм відомого російського режисера Федора Бондарчука знятий за легендарним романом радянських письменників-фантастів братів Стругацьких.

Прем'єра фільму відбулася 1 січня 2009 року. Він вразив глядачів масштабними декораціями, вражаючою комп'ютерною графікою та розкішними образами героїв, а акторів "Залюднений острів" зробив справжніми зірками. Головні ролі в ньому зіграли Василь Степанов та Юлія Снігир, а особливою гостроти і яскравості фільму додали улюблені всіма Федір Бондарчук, Гоша Куценко та Олексій Панін.

10 найцікавіших фактів про фантастичну стрічку "Залюднений острів"

1. Знімальний період картини склав 10 місяців (з 14 лютого по 7 грудня 2007 року). За цей час був відзнятий матеріал для двох повнометражних фільмів.

2. У масовці брало участь більше 7000 чоловік . Для картини було розроблено та пошито близько 3000 костюмів (тільки для головного героя художники розробили 10 варіантів одягу). Деякі костюми розшивалися вручну кристалами фірми "Сваровскі", що виготовила також ексклюзивну лінію з двохсот прикрас спеціально для зйомок фільму. Ще було виготовлено близько 400 пар взуття, а 50 ексклюзивних моделей сумок, розроблено 300 оригінальних вогнепальних стволів, використано близько 450 кг гриму і 1350 кг піротехніки в тротіловому еквіваленті.

3. У зйомках взяли участь 9 танків Т-64 і 4 БТР-а.

4. Географічно зйомки проходили в Москві і в Криму, в одному із заповідників. Після закінчення зйомок творців картини звинуватили в тому, що вони завдали непоправної шкоди заповіднику через використання справжніх танків в батальних сценах. За версією уряду України, автори картини заплатили досить значний штраф.

На основних об'єктах зйомок у Москві та Криму було збудовано 300 комплексів декорацій, які детально відтворюють матеріальний світ далекого майбутнього на планеті Саракш - від космічного корабля і білої субмарини до урбаністичних інопланетних пейзажів ХХII століття, покинутій промзони і фантасмагоричного міста ізгоїв - мутантів.

5. Головні ролі в картині виконують молоді актори, дебютує у великому кіно: Василь Степанов і Юлія Снигирь.

6. Важливим елементом фільму стала комп'ютерна графіка. Над розробкою тривимірних моделей і ескізів працює об'єднана група студій. У синдикат крім вітчизняних художників увійшли закордонні партнери, котрі виготовляли комп'ютерний дизайн для ряду голлівудських картин.

7. За весь час зйомок Федір Бондарчук виголосив слова "Мотор!" і "Стоп" близько 20 000 разів.

8. Роман "Залюднений острів" був написаний братами Стругацькими в 1968 році і за вимогами радянської цензури зазнав більше 980 змін вихідного тексту.

9. Спочатку передбачалося, що музику до фільму напише Ганс Ціммер. Згодом це виявилося неможливим унаслідок термінів, і музику до фільму написав Юрій Потеенко. При записі саундтрека до фільму використовувалися колекційні гітари, що раніше належали Стінгу, Кіту Річардсу, а також солістам групи "Led Zeppelin".

10. Глядачі так і не зрозуміли, чому головний герой постійно посміхається. Згідно з книгою, Максим спочатку не знав мови, якою розмовляють жителі Саракша, тому йому доводилося постійно посміхатися, демонструючи свою дружелюбність і мирні наміри.

Дивіться фільм "Залюднений острів" вже цієї субота, 29 березня, о 23.20 на 1+1.