Футбол для жінок: Анатолій Анатоліч розповів про правила та Євро 2016

Анатолій Анатоліч розповів про правила та Євро 2016

Нічого не знаєте про футбол, але мрієте вболівати з усіма?

Поділитися:

Про основні правила гри та шанси України перемогти на чемпіонаті Європи з футболу розповів ведучий Сніданок з 1+1 та маститий футболіст Анатолій Анатоліч.

Сьогодні, 10 червня, у Франції стартує найбільш очікувана футбольна подія року - Євро 2016. Вболівальники з усього світу затамували подих в очікування старту спортивного дійства.

Щоб бути в курсі подій і приєднатися до святкового настрою, Анатолій Анатоліч простою мовою розповів про правила гри, відбір команд на Євро 2016 та шанси України стати чемпіоном.

Футбол - найбільш популярна подія у світі, навіть популярніша, ніж весілля, - жартує Анатоліч.

Між собою змагаються дві команди, кожну з яких на полі представляє 11 футболістів. Грати руками має право лише голкіпер. Матч триває півтори години. У будь-якому матчі офіційного змагання тренер може зробити лише три заміни.

Незважаючи на те, що на полі маємо 11 гравців, основний склад збірної складається з 23 чоловік. Тренер має право змінювати склад команди, в одному матчі може грати один набір, в іншому - інший.

Окрім того, футболістів на чемпіонаті супроводжує близько 50 людей: масажисти, лікарі, дієтологи та тренери фізичної підготовки. Футбол вже давно із простої гри перетворився на вид спорту для аристократів.

На полі національної збірної немає жодного хлопця, який не є принаймні гривневим мільйонером. Тому футбол можна назвати грою заможних людей, - каже Анатоліч.

Україна увійшла до 24 кваліфікованих збірних, які змагатимуться за звання чемпіона Європи з футболу. Жеребкуванням було визначено, що українська збірна зіграє матчі групового етапу з трьома командами.

Вже в цю неділю, 12 червня, наша команда гратиме з командою Німеччини, яка посідає 4 місце у рейтингу футбольних збірних світу.

Щоб вийти з групи і пройти в одну восьму фіналу, Україні потрібно перемогти у грі з Німеччиною 12 червня, Ірландією 16 червня та Польщею 23 червня. Після цього відбудуться матчі чверті фіналу, півфіналу та фінальне змагання.

Якщо ми переможемо, в нашій країні буде справжнє свято. Ми можемо всіх здивувати і виграти, як на Євробаченні, - каже ведучий.

Дивитися перший матч та вболівати за збірну України Анатолій Анатоліч планує разом із сім’єю в Одесі. Ведучий впевнений, що його маленькі донечки Аліса і Лола із задоволенням долучаться до події такого мастабу.

 

Новини по темі