“Гай дитячих снів”: у ефірі телеканалів “1+1 Україна” і ТЕТ стартував проєкт для вшанування памʼяті українських дітей, життя яких обірвала війна

На 1+1 Україна і ТЕТ стартував проєкт для вшанування памʼяті українських дітей, життя яких обірвала війна

Проєкт реалізовуватиме група 1+1 media у партнерстві з БФ “Озеленення України” в рамках глобальної ініціативи “Greening of the Planet”.

Поділитися:

24 серпня в ефірі телевізійного спецпроєкту “1+1 Україна” та ТЕТ “Незалежність. Хоробрі серця” команда проєктів “Сніданок з 1+1” та ТСН 1+1 media анонсувала загальнонаціональну ініціативу для вшанування памʼяті дітей, які загинули внаслідок повномасштабної війни рф в Україні. Проєкт під назвою “Гай дитячих снів” буде реалізовуватися спільно з БФ “Озеленення України” в рамках глобальної екологічної ініціативи з озеленення планети “Greening of the Planet”. Мета цієї кампанії - висадити 500 дерев - райських яблунь - в памʼять про дітей, життя яких обірвала війна. Організатори переконані, що завдяки новим партнерствам та небайдужим людям, гай стане рекреаційною зоною і символізуватиме надію, вічне життя, буде місцем відновлення та натхнення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мою дитину вбила ворожа ракета, але я хочу, щоб більше жодна дитина не загинула", — у "Сніданку з 1+1" пролунало звернення мами шестирічної жертви ракетного обстрілу в Чернігові до світових лідерів та було посаджено дерево пам'яті загиблої

Гай дитячих снів

Гай дитячих снів

“Ідея такого проєкту виникла, коли ми готували спецефір “Незалежність. Хоробрі серця” з командами “Сніданку з 1+1” та Телевізійної служби новин. Окрема подяка Сергію Попову та Юлії Жмакіній за ініціативність, це важлива ініціатива, яка має сакральне значення для українського суспільства. Тож для її реалізації використовуватимемо всі наші медійні ресурси і залучатимемо в тому числі міжнародних партнерів, щоб тема про війну рф в Україні і дітей, у яких росія відібрала життя, не зникала зі світової адженди”, - прокоментував Максим Кривицький, Керівник телевізійного бізнесу 1+1 media та генеральний продюсер телеканалу 1+1.

Під час особливого ефіру до Дня Незалежності, у місті Витачів, що на Київщині, висадили перше дерево в памʼять про 6-річну Софію Голинську, яка загинула 19 серпня внаслідок ракетної атаки на центр Чернігова. Батьки дівчинки - Ольга та Олександр - долучилися до ефіру та були присутні на висадці іменного дерева, яке закладе початок масштабному всеукраїнському руху.

Гай дитячих снів

Гай дитячих снів

Гай дитячих снів

“Ми розуміємо, що ваша рана свіжа, тому просимо пробачення наперед. Але кожне сказане вами слово сьогодні на вагу золота для батьків, які також переживають втрати”, - ледве стримуючи сльози звернулась до батьків дівчинки Людмила Барбір.

Ольга та Олександр пригадали, що дитина дуже чекала тата із передової та мріяла бути акторкою.

“Софійка любила природу, гуляти в парку. Кожних вихідних вона просила відвезти її до парку. Тому сьогодні висадити дерево у її пам’ять - дуже символічно. Якби ми їй запропонували із нами це зробити - вона б зраділа, - прокоментували батьки Софійки Олександр та Ольга  Голинські. - Софійка дуже хотіла піти до школи, контролювала, чи всі необхідні речі ми купили. Кожного дня дивилась на своє шкільне приладдя та дуже чекала цей момент”.

Організатори анонсують, що, окрім висадки Гаю з райськими яблунями в окремій локації, про яку стане відомо згодом, українці, які втратили дітей, або ж школи чи громади, де мешкали та навчалися діти, вбиті рф, зможуть заповнити спеціальну аплікаційну форму на сайті 1+1 media та обрати локацію, де згодом буде висаджено дерево для вшанування памʼяті дитини. Своєю чергою, предаставники “Greening of the Planet” спільно з 1+1 media допомагатимуть забезпечувати висадку та висвітлення події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сльози радості в прямому ефірі: Соломія Вітвіцька влаштувала зворушливу зустріч тата-захисника з донькою і дружиною в ефірі «1+1 Україна»

“Дякуємо 1+1 media за таку ініціативу. Почувши про ідею проєкту, ми без вагань долучилися. Зі свого боку, зробимо все необхідне, аби в Україні зʼявився Гай дитячих снів - місце, переповнене символізмом. Це локація, куди приходитимуть за натхненням, за силою та відповідями на важливі питання. Це місце, оповите любовʼю, сумом, втратою, проте водночас надією на вічне життя. Ми не випадково обрали для цього проєкту саме райські яблуні, адже вони символізують вічність, життя, справжню красу”, - прокоментувала Ганна Крисюк, голова БФ “Озеленення України” та Міжнародного штабу допомоги українцям.

Аплікаційна форма знаходиться за посиланням.
 

Новини по темі