"Голос країни": Павло Табаков виконає Гімн України перед баскетбольним матчем "Україна-Австрія"

"Голос країни": Павло Табаков виконає Гімн України перед баскетбольним матчем "Україна-Австрія"

У неділю, 2 вересня, у Львові, в Палаці спорту "Галичина", відбудеться матч кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року між національними збірними командами України та Австрії (початок гри – о 16.00; пряму тра

Поділитися:

У неділю, 2 вересня, у Львові, в Палаці спорту "Галичина", відбудеться матч кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року між національними збірними командами України та Австрії (початок гри – о 16.00; пряму трансляцію здійснюватиме Перший Національний). Гімн України перед цим важливим відбірковим поєдинком до "Євробаскету-2013" виконає відомий співак, композитор, переможець вокального телепроекту "Голос країни" Павло Табаков.

- Львів вдруге у своїй історії прийматиме матч відбору до чемпіонату Європи з баскетболу, тому недільний поєдинок для нас – напрочуд важливий, - каже президент Федерації баскетболу Львівщини Ігор Савицький. – Зустріч національних збірних України та Австрії у Львові повинна відбутися на найвищому рівні. Коли ми думали, кого зі співаків запросити виконати Гімн "Ще не вмерла України" під час цієї історичної події, зупинилися на кандидатурі переможця проекту "Голос країни" Павла Табакова. Він – сильний вокаліст, достойно представляє не тільки Львів, а й всю Україну, тому з цим завданням впорається найкраще.

Честь виконувати Гімн України перед важливим міжнародним спортивним змаганням випала Павлові Табакову вперше.

 

- Гордий з того, що отримав можливість виконати Національний гімн перед таким важливим для українських спортсменів матчем, - каже Павло Табаков. – Це – дуже відповідальна місія. Надіюся, моє виконання не просто зарядить наших баскетболістів патріотичним духом, а й стане для них фартовим.

Цікаво, що у шкільні роки Павло сам кілька років грав у баскетбол. Брав участь у міжшкільних змаганнях, показував непогані результати. Правда, згодом "переключився" на інший вид спорту - плавання. Але баскетбол все одно залишився однією з найулюбленіших ігор співака. Він не втрачає нагоди повболівати за українських баскетболістів. Якщо 2 вересня у Львові Табаков таки стане фартовим для української національної збірної з баскетболу, наша команда матиме гарні шанси вийти зі своєї групи – й виступити на чемпіонаті "Євробаскет-2013", який проходитиме у Словенії у серпні-вересні 2013 року.