Головні новини тижня: 5 подій в Україні та світі, які ви могли пропустити

Головні новини тижня з 25 по 31 грудня

Допомога ЄС, Залужний про мобілізацію та "гола вечірка" путіністів: новини тижня.

Поділитися:

Зібрали головні новини тижня зі "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube. Які події відбулися в Україні та світі з 25 по 31 грудня?. 

У Києві дитячий садок ледь не пішов під землю

У ніч на 28 грудня стіна одного зі столичних дитсадків просіла. Київська військова адміністрація повідомила, що аварійна ситуація сталась через будівництво у садку укриття. Заклад закрили для відвідування.

В Україні подорожчала кава

Значний стрибок вартості кави відбувся у 2022 році. Нині середня вартість чашки кави еспресо в Україні складає 30 гривень. Найдорожча кава – на Одещині – 36 грн.

ЄС допоможе Україні без згоди Угорщини

Європейський Союз готує запасний план виділення Україні фінансової допомоги на випадок повторного вето з боку Угорщини. Це 20 мільярдів євро, які інші 26 країн ЄС можуть передати Україні через фонд національних гарантій до бюджету ЄС. Така процедура не потребує голосування всіх країн Союзу. Європейська комісія запозичує ці кошти на ринках капіталу. Резервний план підтримки розглянуть у лютому на саміті.

Залужний прокоментував законопроєкт про мобілізацію

Довгоочікуваний законопроєкт щодо процесу мобілізації викликав різні емоції в суспільстві. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів пресконференцію, де зокрема прокоментував запит щодо мобілізації 500 000 новобранців. Він також наголосив, що військові брали участь у підготовці документів, але більшість положень щодо мобілізації цивільних та санкцій щодо покарання ухилянтів розробляли не в Генштабі.

Путіністи розплачуються за голу вечірку

Нещодавно російська ведуча Настя Івлєєва влаштувала на Москві "голу вечірку", гостями якої стали путіністи Микола Басков, Анна Асті, Діма Білан, Лоліта, Ксенія Собчак та інші. Російську шоубізнесову еліту звинуватили у "неналежній поведінці під час "СВО" та пропаганді ЛГБТ". Один за одним вони почали записувати відеозвернення зі сльозами на очах та молити про прощення. Організаторка заходу днями навіть постала перед судом.

Новини по темі