"Гроші" спільно з міжнародними спецслужбами зупинили мережу, яка торгувала жінками по всьому світу

"Гроші" спільно з міжнародними спецслужбами зупинили мережу, яка торгувала жінками по всьому світу

Журналісти програми "Гроші" близько місяця працювали під прикриттям.

Поділитися:

Журналісти програми "Гроші" близько місяця працювали під прикриттям. Ризикуючи власним життям, журналістка Ярослава Коба під прикриттям увійшла в злочинну схему й вирушила до Ізраїлю, в лігво міжнародного картелю, яке торгувало жінками по всьому світу.

Вже пізніше слідом за журналісткою виїхав відеоператор. Потім "Гроші" звернулися до ізраїльських спецслужб, щоб піймати злочинців на гарячому.

"Спочатку я сприймала це як звичайне журналістське розслідування, їхала до Ізраїлю зробити сюжет із соціальною складовою: показати, що чекає на українських дівчат, які, спокусившись великими грошима, їдуть працювати за кордон, навіть не підозрюючи, що вони там будуть робити і що на них чекає. І лише в Ізраїлі, в той момент, коли ми зв'язалися з ізраїльськими спецслужбами, вони сказали: "Ярославо, ми не можемо передбачити весь хід операції і гарантувати, що ви вийдете звідти живою", - тоді мені стало страшно", - розповідає про свої відчуття під час спецоперації журналістка програми "Гроші" Ярослава Коба.

Завдяки журналістському експерименту "Грошей" перекрито найбільший потік, який постачав українок світовим борделям.

"Це унікальне розслідування наших журналістів. Нам удалося показати не лише незаконні схеми, за якими працюють торгівці людьми, долаючи державні кордони, - "Гроші" прикрили найбільшу міжнародну мережу, яка торгувала українками", - зазначив шеф-редактор програми журналістських розслідувань "Гроші" на 1+1.

Деталі вражаючої спецоперації програми "Гроші" та міжнародних спецслужб, яка дозволила ліквідувати ізраїльський осередок міжнародної павутини торгівлі жінками, дивіться в ефірі 1+1 у понеділок, 27 травня, о 22:30.