Група 1+1 медіа знімає з ефіру 15 серіалів про російські збройні сили та спецпризначенців

Група 1+1 медіа знімає з ефіру 15 серіалів про російські збройні сили та спецпризначенців

В умовах неоголошеної війни з боку Росії, продовжувати фактичну пропаганду збройних сил РФ ми вважаємо неможливим

Поділитися:

Група 1+1 медіа, продовжує  роботу із вилучення з ефіру телеканалів групи фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил та спецпризначенців Російської Федерації.

Від понеділка, 12 травня, з показу в ефірі телеканалу "2+2" будуть зняті 15 серіалів, для деяких з них кілька сезонів, а саме: "Десантура", "СОБР", "Солдаты" 3 сезони, "Спецназ" 2 сезона, "Мужская работа" 2 сезони, "Псевдоним Албанец" 3 сезони, "Группа Zeta" 2 сезони, "Кодекс чести" 4 сезони, "Оперативный псевдоним" 1 і 2 частини, "Покушение, "СМЕРШ", "Майор Ветров", "Мужской сезон", "Обратный отсчет", "Туман".

"Канал 2+2 орієнтований на чоловічу аудиторію, тому серіали про військових відповідають її смакам. Ефірна сітка каналу містила значну кількість подібних серіалів і чимало з них про російські спецсили. Проте в умовах неоголошеної війни з боку Росії, продовжувати фактичну пропаганду збройних сил РФ ми вважаємо неможливим, хоча для групи каналів – це несе серйозні фінансові втрати. Зі свого боку, ми готові запропонувати державним органам влади нашу концепцію визначення жару таких серіалів", - прокоментував генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко.

Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо

Нагадаємо, 2 травня, група 1+1 медіа звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації,  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та  Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах.