Група 1+1 media доєдналася до VI міжнародного форуму «Креативна Україна»

Група 1+1 media доєдналася до VI міжнародного форуму Креативна Україна

У межах модуля №5 «Голоси війни: між мистецтвом і креативними індустріями», що відбувся 8 грудня, виступив генеральний директор 1+1 media Ярослав Пахольчук.

Поділитися:

У період з 7 по 8 грудня пройшов VI міжнародний форум «Креативна Україна», засновником та організатором якого є Міністерство культури та інформаційної політики України. Протягом двох днів українські та міжнародні політики, експерти у сфері економіки, культури та креативних індустрій обговорювали те, яким буде майбутнє культурної сфери та як вона спроможна пришвидшити Перемогу України у війні з рф. 

У межах модуля №5 «Голоси війни: між мистецтвом і креативними індустріями», що відбувся 8 грудня, виступив генеральний директор 1+1 media Ярослав Пахольчук. Спікери обговорили питання стану української культури, телебачення та медіа в умовах повномасштабної війни, адаптацію до нових викликів та налаштування роботи, про інструменти, які пришвидшують нашу Перемогу на культурному фронті та важливі заходи й ініціативи на шляху до відновлення. 

«Тил має працювати та функціонувати повноцінно, а ми маємо діяти системно. Найгірше станеться, якщо ми звикнемо до війни. У нас необмежений ресурс і ми повинні діяти проактивно, тому роль культурного фронту є надзвичайно великою. Ми повинні знаходити нестандартні форми комунікації, аби привертати до України увагу і не давати світу втомлюватися від наших проблем. Поки ми не переможемо, поки не відбудуються зруйновані об’єкти, а мільйони українців не повернуться додому, – бездіяльність буде нашим найбільшим культурним злочином», - наголосив під час виступу Ярослав Пахольчук, генеральний директор 1+1 media. 

Цьогорічний форум проходив за підтримки Британської Ради в межах Сезону культури Велика Британія/Україна, а учасниками заходу стали понад 60 експертів та експерток. Серед них – перша леді України Олена Зеленська, європейський комісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марія Габріель, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, міністр культури та національної спадщини Республіки Польща Пйотр Глинський, міністр культури Французької Республіки Ріма Абдул-Малак, міністр культури Литовської Республіки Сімонас Кайрис. 

Записи прямих трансляцій доступні для перегляду за посиланням – перший день можна переглянути тут, а другий день – за цим лінком

 

Новини по темі