Ім'я Валентина та його значення, походження, характер, особливості

Значення імені Валентина: що означає та як впливає на характер

Що означає ім'я Валентина? Значення та характер особистості.

Поділитися:

Ім'я Валентина популярне в українському суспільстві, воно також є в православних святцях. Володарки такого імені відрізнаються добротою. Який характер у Валентини?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на жовтень 2023: нові дати свят

Валентина: походження та значення імені

Ім'я Валентина має давньоримське коріння і в перекладі з латини означає «здорова, життєздатна, сильна». Інші варіанти: Валя, Валюха, Тіна, Валюша, Валентинка тощо.

Валентина: характер

Валентина дуже добра, чесна та допитлива особистість. Вона скромна, потайна і подекуди сором'язлива жінка. Валентина віддає перевагу самотності, побоюючись зради близьких. Таємничість — ще одна визначна риса такої жінки. Валентина не любить розповідати стороннім про себе і своє особисте життя. Водночас це весела, мила і енергійна жінка. Вона дружелюбна та комунікабельна. Якщо комусь відкривається та довіряє, то очікує тако ж ставлення до себе. Валя любить планувати. Вона не приймає спонтанних рішень. У роботі серйозна і відповідальна. Валентина здатна досягати складних цілей та долати труднощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День ангела у жовтні 2023: календар іменин та кого будемо вітати

Валентина: іменини

День ангела Валентини за новими церковним календарем випадає на 8 січня, 23 лютого і 29 липня.

Валентина: відомі українки

Валентина Хамайко — Веде ранкове шоу “Сніданок.Вихідний” у парі з Олександром Поповим. Майстриня кулінарної і кондитерської справи — авторка книги рецептів “Солодка неділя”. Супермама — виховує чотирьох дітей: двох дівчаток Соломію і Мирославу і двох хлопчиків Михайла і Андрія. Чоловік бізнесмен Андрій Оністрат під час повномасштабної війни пішов на фронт. Сама Валя в перші місяці готувала обіди для тероборони свого села у Київській області. Має двох домашніх улюбленців — собаку Мімі породи мексиканська гола та песика Х’юго породи угорська вижла, якого врятували з деокупованого Ірпеня у березні 2022-го. Валентина за фахом медик, фармацевт — закінчила Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця. Однак небагато працювала за фахом. 

Валентина Хамайко

Новини по темі