"Пекельна кухня 3": претенденти до вирішальної битви готові

"Пекельна кухня 3": претенденти до вирішальної битви готові

Саме зараз проходить остаточний відбір учасників третього сезону "Пекельної кухні".

Поділитися:

Саме зараз проходить остаточний відбір учасників третього сезону "Пекельної кухні". У суботу, 12 січня, кастинг завершився – він тривав чотири дні поспіль, протягом яких "пекельне" журі у складі психолога, досвідченого шеф-кухаря, а також редакторів проекту спілкувалося з претендентами.

Перед цим кілька місяців тривав прийом анкет від бажаючих взяти участь у шоу. Усього їх надійшло близько 1500 – тож на кастинг були запрошені ті кухарі, чиї анкети зацікавили творців проекту найбільше. Перш за все "Пекельна кухня" шукала професіоналів своєї справи. А другим завданням було знайти серед кулінарів яскравих особистостей – людей з цікавими історіями, для яких участь у проекті це шанс втілити найбільші мрії свого життя.

Черга з бажаючих потрапити у "пекло" зайняла величезний конференц-зал. Тут можна було зустріти кухарів з усіх куточків України, а ще Росії, Білорусі, Італії, Португалії і навіть Латинської Америки.

Цікаво, що жіночий день кастингу був лише один, а ось спілкування з чоловіками зайняло три дні. За словами членів "пекельного" журі, серед жінок явний брак професіоналів. Зате з чоловіками справи значно кращі – тут маститих кулінарів мало чи не кожен третій.

Сам кастинг проходив перед камерою і за зачиненими дверима. Спочатку йшла черга запитань від членів журі типу "Чому ви прийшли на проект?" і "Що будете робити, якщо Арам Мнацаканов вас вилає?". А потім перевірка на професійність. Виявилося, що простим запитанням "Покажіть, як ви готуєте омлет" можна з легкістю перевірити рівень професіоналізму – за тим, як претендент оперує професійними термінами, які спеції використовує і навіть як описує смак готової страви.

 "Для перевірки на професійність кухня не потрібна! - запевняє шеф-кухар Костянтин Дьяченко, котрий проводив кастинг.  -  Достатньо перших фраз людини, коли вона оперує правильними термінами, правильними продуктами. Можна, наприклад, спитати, як вийти з тієї чи іншої ситуації, що трапляється в процесі приготування. І одразу зрозуміло, якщо людина швидко знаходить відповідь, значить, вона цю страву готувала і така ситуація в її практиці була".

І, звичайно, усіх бажаючих взяти участь у "Пекельній кухні" обов'язково перевіряють на стресостійкість.  Наприклад, журі могло зходу накинутися на претендента з претензіями, а потім спостерігати за реакцією. Навіть до бійок доходило! Звичайно, в якості експерименту – треба ж знати, "бойову готовність" претендента, ну і перевірити, чи правду він написав в анкеті про свої спортивні хоббі.

Цікаві факти:

* серед бажаючих потрапити на "Пекельну кухню" чоловіків виявилося приблизно вдвічі більше ніж жінок;
* найстарший учасник відбору – чоловік віком 55 років;
* третій сезон "Пекельної кухні" матиме назву "Вирішальна битва".