Кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв: "Треба шукати сюжети, на основі яких можна пишатися українцями"

Кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв: "Треба шукати сюжети, на основі яких можна пишатися українцями"

У студії "Сніданку з "1+1" він зізнався, що підтримує ініціативу каналу щодо відмови показу контенту, що вихваляє збройні сили Росії.

Поділитися:

У зв'язку з ситуацією, що нині відбувається в Україні, група "1+1 media"  відмовилася від показу контенту, що вихваляє збройні сили Росії. Власне ставлення до цієї заяви висловив український кінорежисер ("Хайтарма") і актор серіалів Ахтем Сеітаблаєв. У студії "Сніданку з "1+1" він зізнався, що підтримує ініціативу каналу.

"Я цілком згодний із таким рішенням. Кіно і телебачення - це потужна ідеологічна зброя. Як би це пафосно не звучало, але це саме так. Починаючи з мультфільмів, які показують дітям. Це дуже сильний інструментарій виховання людини", - розповів Ахтем і закликав колег-українців продукувати свій контент.

"Нам треба шукати власні сюжети, на основі яких можна було би пишатися людьми, що живуть в Україні. Таких історій дуже багато. До прикладу, на тему армійської дружби чи на тему людської гідності", - сказав кінорежисер і актор.

Окрім того, Сеітаблаєв зізнався, що через події в Україні втратив можливість заробляти в Росії, однак запевнив: він не переймається з цього приводу.

"90 відсотків того, що я знімав, було для ОРТ і РТР. У мене було дві-три пропозиції від продакшенів, які напряму співпрацюють з цими каналами, але після подій, що відбулися, настало мовчання. Але я не шкодую, адже гроші в такій ситуації – не головне. Якщо обирати між можливістю бути чесним перед собою і можливістю заробляти, я обираю чесність", - зізнався Ахтем.