Колектив ТСН представлено до нагороди "Народний герой України"

Колектив ТСН представлено до нагороди "Народний герой України"

Церемонія нагородження пройде сьогодні о 10:30 в одеському Оперному театрі. 

Поділитися:

Церемонія нагородження пройде сьогодні о 10:30 в одеському Оперному театрі.

Орден "Народний Герой України" — українська недержавна нагорода, запроваджена в 2015 році. Орден є відзнакою народу України та  вручається громадянам України, а також громадянам іноземних держав, за видатні заслуги в обороні незалежності України та волонтерської допомоги збройним силам.

Нагорода виконана в двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці — для воїнів, що зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці — для волонтерів, медиків та активістів.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний, який спочатку був заявлений до нагороди її ініціаторами, дізнавшись про це, вирішив відмовитись від особистого ордену, адже вважає її заслугою усієї команди ТСН: "Я працював там не один - сюжети робить ціла команда. І я не маю морального права прийняти нагороду сам. Крім мене у зоні АТО активно працюють і мої колеги – не лише журналісти, а й оператори та водії. Тому вважаю, що відзначати когось одного несправедливо". Комісія цим вагомим аргументом погодилася, тому було вирішено вручати нагороду усій команді ТСН телеканалу 1+1.

"Нагорода виготовляється зі срібла 925 проби. Метал не купується. Його надсилають звичайні люди з усіх куточків світу. У кожній нагороді є частинка кожної людини, вдячної всім тим, хто, не шкодуючи себе, бореться за нашу свободу. Саме це робить кожен орден безцінним", - зазначають ініціатори нагороди.

Від імені ТСН нагороду отримуватимуть кореспонденти Наталя Нагорна та Євгенія Цвєтанська, оператор Михайло Путята та водій Сергій Шпортіло.