Коли набуде чинності законопроект про мобілізацію

Народний депутат Верховної Ради України Ярослав Железняк поділився подробицями прийняття нового законопроєкту про мобілізацію.

Поділитися:

Новий законопроєкт про мобілізацію №10449 був переданий до Верховної Ради. Наступним етапом буде внесення до порядку денного сесії ВР. Важливим кроком стане скорочення строків подання законопроекту з 14 днів до 7 і для цього теж необхідне голосування, яке відбудеться вже після 6 лютого. Железняк констатує, що при підтримці скорочення, закон розглядатиметься до 10 лютого. Комітет з оборони прийматиме рішення щодо прийняття урядової чи альтернативної версії і далі проєкт зможе бути винесений на голосування у перше читання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення військовозобов'язаних чоловіків з-за кордону: президент озвучив свою позицію

При сценарії прийняття законопроєкту, тобто отримання не менше 226 голосів, відбуватимуться голосування про скорочення терміну правок, для якого теж необхідно набрати 226 голосів. Тоді для внесення правок виділять 7 днів, замість 14-ти. Комітет розглядатиме правки і на друге читання законопроєкт винесуть не раніше 22 лютого при умові, що правок буде мало.

Після внесення правок текст законопроєкту може змінитися, але подальше рішення прийматиметься вже на другому читанні, при умові, що він не набуде блокувальної постанови від депутатів. Тоді відбудеться додаткове голосування. Ярослав Железняк відзначає, що раніше березня закон не набуде чинності.

Новини по темі