Коли сіяти чорнобривці у 2024: як правильно садити квіти у відкритий ґрунт і на розсаду

Коли сіяти чорнобривці у 2024 і як правильно це робити
Freepik

Як правильно посадити чорнобривці: поради для сприятливого вирощування квітів цією весною.

Поділитися:

Чорнобривці -  це одні з найкрасивіших і простих у вирощуванні рослин. Помаранчеві квіти нерідко прикрашають весняні і літні клумби довкола. Вони здатні легко проростати і не є вибагливими у догляді. 

Коли сіяти? 

Найкращим періодом для посіву чорнобривців є кінець березня. Якщо холод ще недостатньо спав, варто почекати до середини або кінця квітня. Найкращим варіантом буде посіяти квіти на розсаду. А відтоді, з настанням сприятливої погоди, помістити паростки у відкритий ґрунт. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Посівний календар на березень 2024: сприятливі дні місячного календаря садових робіт

Як сіяти у відкритий ґрунт?

Для вибору оптимального місця для вирощування чорнобривців варто звернути увагу на ті ділянки, що добре освічені сонцем з не надто водянистим ґрунтом, адже ці квітки не терплять надмірної вологості. Борозди для семян мають бути не більше 5 см углиб. А відстань варто формувати у 30-40 см. Після посіву треба полити водою, але в невеликій кількості. 

Після того, як рослини проростуть, ділянку треба прорідити. Це робиться, аби квіти сформувались у красиві кущі і не заважали одне одному. Відстань між ними повинна бути не менше 10 сантиметрів. 

Хоч рослини ці невибагливі у догляді, втім їх треба обов’язково поливати, аби запобігти пересушенню. 

Як засівати на розсаду?

Саджанці на розсаду можна почати вирощувати ще в березні, аби через 40 днів пересадити у відкриту земельну ділянку. 

Для якісного посіву на розсаду варто правильно підготувати ґрунт. Його змішують з торфом і піском. На дно ємності кладуть матеріал для дренажу у вигляді цегли чи піску. Далі землю треба полити водою і дати постояти близько трьох днів, після чого засіяти підготовлені борозди і накрити плівкою, поки не проростуть перші сходи. Згодом, квіти варто поливати і виставляти на світлі ділянки, бажано - на підвіконня під сонце

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Цікаво знати: вчені дослідили, чому лохина синього кольору

Новини по темі