Команда "Інспектор Фреймут" викрила супермаркет, який продає гниле м'ясо

Команда "Інспектор Фреймут" викрила супермаркет, який продає гниле м'ясо

Побачене просто шокувало команду проекту

Поділитися:

Сьогодні, 1 квітня, на каналі "1+1" відбулася прем'єра другого сезону соціального реаліті "Інспектор Фреймут". У першому випуску оновленого проекту Ольга та її команда перевіряли київські супермаркети і побачене їх просто шокувало.

Спочатку Ольга Фреймут завітала до "ЕКО маркету" на Троєщині. Ця мережа має 105 магазинів по всій країні, у яких працює 9000 українців.. Щоденно там буває 140 000 покупців. Оновлений слоган цієї мережі: "Якісне купуйте завжди". Наскільки це відповідає дійсності, вирішила з'ясувати наш Інспектор. Оля потрапила на склад супермаркету через чорний хід і те, що вона побачила, її неприємно вразило.

Виявляється, м'ясо тут зберігають не тільки у холодильнику, але й просто під ногами.  Жахливий сморід та вигляд зіпсованого продукту обурив ведучу.  Перед тим, як викласти це м'ясо на вітрину, його реанімують за допомогою розчину марганцю.

"Тут сморід! Тут неможливо дихати! І це економний супермаркет. Дуже економно жити, коли життя недовге! Правда? З'їв курочку, і…", - прокоментувала побачене Оля.

Кухня маркету теж далека від ідеалу.  Підлогу тут давно не мили, але вирішили зробити це, коли побачили нашу знімальну групу. Забрудненість поверхні, де нарізають продукти, теж виявилася значно вищою за норму. Ганчірки, які треба змінювати щодня, коштують усього 10 гривень, але керівництву супермаркету простіше економити на здоров'ї покупців. Тим більше, що бруд, цвіль, грибок – схоже, добрі друзі цього магазину. Адже зіпсований хліб тут чомусь зберігають місяцями.

До хитрощів вдаються і у м'ясному відділі. Під час фасування нарізки до дорожчої ковбаси додають шматки більш дешевого м'яса.  На полицях чимало протермінованих товарів  і тих, на яких переклеюють стікери з терміном придатності.

У Європі за перше таке порушення супермаркет штрафують на 20 тисяч євро, за друге – забирають ліцензію та зачиняють. На жаль, наші супермаркети поки що відчувають вседозволеність і не поспішають дотримуватися стандартів. Що ще шокувало Ольгу під час цієї інспекції? Та що вона побачила в інших супермаркетах Києва? ЕКО маркет, на жаль, не єдине місце, де продають несвіже м'ясо... Дивіться у відео!

Нагадаємо,  новому сезоні "Інспектор Фреймут" виходить за межі звичного, не лише значно розширюючи спектр своїх перевірок, але й змінюючи пріоритети оцінювання. Тепер до попередніх критеріїв оцінки закладів додасться ще один - "професіоналізм".  "Інспектор Фреймут" не лише знайде та покаже вражаючі історії українських професіоналів, праця яких прихована від очей клієнтів, але й нагородить їх "Народною премією".