Кореспондент ТСН зняв серію сюжетів з гори Афон

Кореспондент ТСН зняв серію сюжетів з гори Афон

Вперше український журналіст ТСН Олександр Загородний поспілкувався з ченцями унікальної чернечої республіки.

Поділитися:

Вперше український журналіст ТСН Олександр Загородний поспілкувався з ченцями унікальної чернечої республіки. Кореспондент днями відвідав святу гору Афон, де йому вдалося відзняти серію сюжетів про життя унікальної чернечої республіки.


Як відомо, на священну для кожного православного гору Афон пускають далеко не всіх – кількість паломників обмежена, для в'їзду потрібна спеціальна віза, а жінок туди не пускають уже понад тисячу років. Ченці Афону неохоче з'являються перед телекамерами, та коли дізналися, що знімальна група приїхала з України -- погодилися на інтерв'ю.

За свідченнями Олександра Загородного, ченці знають про біду в Україні та моляться за мир та цілісність нашої країни. Так само, як люди з України хочуть приїхати помолитися на Афон, афонські ченці мріють приїхати в Україну і прикластися до мощів у наших Лаврах та монастирях.

Журналіст Олександр Загородний зняв три сюжети з життя православної чернечої республіки. Дивіться початок у "ТСН.Тиждень" цієї неділі, 13 вересня, о 19:30, продовження - у наступних випусках ТСН.