Корольок: Найкрасивіші турецькі актриси, які зіграли Феріде

Корольок: Найкрасивіші турецькі актриси, які зіграли Феріде

В якій з трьох версій улюбленої історії головна героїня красивіша?

Поділитися:

На "1+1" нещодавно стартував новий телесеріал "Корольок – пташка співоча". Це вже третя екранізація знаменитої книги турецького письменника Решада Нурі Гюнтекіна "Чаликушу". 

Цікаво, що відомий турецький режисер Осман Седен двічі створював екранізацію знаменитої книги про дівчину, закохану у свого кузена Кямрана, знявши однойменний художній фільм у 1966-му та телесеріал у 1986 році.

 

ТЮРКАН ШОРАЙ (1966)
У чорно-білому кінофільмі "Чаликушу" 1966 року в головній ролі знялась найбільш яскрава турецька кінозірка Тюркан Шорай. За походженням вона - черкешенка. Її предки покинули батьківщину ще під час російсько-черкеської війни.


Зараз їй 69 років, вона режисер, сценарист і найбільш високо оплачувана актриса Туреччини. Талановита актриса зіграла на екрані понад 200 ролей. В СРСР стала відома після радянсько-турецького фільму "Любов моя, печаль моя", в якому зіграла головну роль - Мехмен Ману. Тюркан Шорай називають султаншею турецького кінематографу.


АЙДАН ШЕНЕР (1986)
Турецька модель і актриса Айдан Шенер після того, як зіграла красуню Чаликушу-Феріде у серіалі 1986 року, стала зіркою світового масштабу. Вона й досі знімається у численних художніх фільмах, її часто можна побачити у турецьких телевізійних шоу і популярних передачах. Шенер – "обличчя" іспанської косметики Germaine de Capuccini в Азербайджані.


До речі, Шенер теж не чистокровна турчанка. Її дід Айдан походить з казанських татар, а мама – кримська татарка.
Особисте життя Шенер не склалося. Колись вона була заміжня за футболістом Айханом Акбіном, від нього народила дочку Еджем, але розлучилася і більше заміж не вийшла.


ФАХРІЄ ЕВДЖЕН (2013)
У головній ролі в новому серіалі – 27-річна актриса і модель, одна з 10 найкрасивіших жінок Туреччини Фахріє Евджен. Її обрала з-поміж сотень інших претенденток і консультувала сама Айдан Шенер.


До речі, як і Роксолана-Мер'єм Узерлі із "Величного століття", Фахріє народилася і виросла у Німеччині у багатодітній сім'ї. Мама – черкешенка, тато – турецький емігрант, що виїхав з грецького міста Салоніки. В Університеті Дюссельдорфа закінчила факультет соціології. Другу освіту отримала в Босфорському університеті у Стамбулі. Цікавиться психологією, філософією, володіє 4 мовами – іспанською, німецькою, англійською і турецькою. Незаміжня. Цього літа точилися чутки про її таємний роман з Бураком Озчивітом.

Дивись легендарний серіал "Корольок - пташка співоча"у будні, о 17:10, на "1+1".

Читайте також: Таємниці "Шерлока": хто говорить голосом доктора Ватсона