Костянтин Меладзе вважає шоу-бізнес шкідливим для малечі

Костянтин Меладзе вважає шоу-бізнес шкідливим для малечі

Я своїх дітей не бачив Бог знає скільки днів :) – жартує Костянтин Меладзе. - Вони просто вчаться в школі, а я весь час на "Голосі".

Поділитися:

Я своїх дітей не бачив Бог знає скільки днів :) – жартує Костянтин Меладзе. - Вони просто вчаться в школі, а я весь час на "Голосі".

Костянтин Меладзе – музичний продюсер проекту. І коли зіркові тренери лише знайомляться з учасниками, він вже добре знає цих дітей. За плечима десятки прослуховувань і репетицій. До виступу всього кілька годин, а Меладзе знову з маленькими артистами.

Костянтине, ви такий спокійний! Говорите дітям всього по кілька слів…

Ми проходили ці пісні на кастингах, потім по декілька разів в студії, на репетиціях. А в день сліпих прослуховувань – це вже фінальна частина. Це суто технічна репетиція, щоб учасники звикли до зала, до акустики. Тому тут головне вже нічого не порушити.

Багато інформації діти і не сприймуть в силу того, що вони зараз на фінішній прямій. Два-три слова типу "як ти себе чуєш", якісь мінімальні побажання і все. Вони до такої міри розпалені, що вішати їм якусь локшину на вуха зайве.

На репетиції кожного учасника ви робите якісь помітки у свої паперах. Що ви там пишете?

Помітки роблю з приводу перспективи цього виконавця в цілому на майбутнє. У мене є свої певні позначки. Безумовно, все вирішують тренери. Але для себе я відмічаю, як кожен учасник може проявити себе на проекті.

Чому на "Голос. Діти" звучать такі дорослі пісні?

В дитячих піснях співати практично ні-чо-го! По-перше, їх зараз не пише ніхто. По-друге, діти самі таких пісень не співають і не слухають. По-третє, в дитячих піснях вокал проявити майже неможливо. Ось і все.

Тому учасники "Голосу" співають дорослі, справжні пісні, які чують по радію, телебаченню, і які їм хочеться співати. Ми їм не нав'язуємо пісень, принаймні на етапі сліпого відбору.

Як ви вважаєте, чи може сьогодні продюсер взяти під крило дитину? Чи реально зробити з дитини зірку?

Ви знаєте, реально. Все реально. Інша справа, що це шкідливо для дітей, для їх незміцнілої психіки і т. д. Можна брати дітей 14-15 років - ще куди не йшло – і протягом трьох-чотирьох років готувати з них справжніх артистів. Але в молодшому віці це суто дитяча творчість, яка жодної комерційної основи мати не може.

Талановиті діти – вони коли і виростуть, будуть талановитими. Тому деякі учасники "Голосу" в майбутньому будуть артистами – я в цьому впевнений!