Кредит під заставу – вигідна пропозиція чи прихована небезпека?

Кредит під заставу – вигідна пропозиція чи прихована небезпека?

Дізнайтеся більше про кредитування під заставу.

Поділитися:

Позика – це грошовий результат отримання кредиту під заставу. Об’єкт застави відіграє роль гаранта повного та своєчасного погашення позики та виконання кредитних умов. У якості застави виступає майно, визначене позичальником.

Прикладами застави є автомобіль, нерухоме майно, дорогоцінні метали та ювелірні вироби - в цілому все, що має певну грошову вартість. Перед тим, як ознайомитися з інформацією по кредитах під заставу, зверніть, будь ласка, увагу на сервіс https://creditpanda.com.ua.

За допомогою цього інтернет-ресурсу ви маєте нагоду відшукати найкращу пропозицію щодо швидкої позики, яку можливо узяти без жодних застав.

Особливості оформлення та переваги отримання кредитних коштів під заставу

Клієнти, які можуть надати банківській установі або будь-якій мікро фінансовій компанії заставу, можуть розраховувати на певні переваги у видачі позики.

1. Спрощена процедура оформлення – вам не потрібно пред’являти довідки про доходи та офіційне працевлаштування.

2. Можливість використання послуг пролонгації та реструктуризації. У разі неможливості погашення позики в зазначений в договорі термін, ви зможете оплатити невелику суму для відтермінування погашення вашого боргу.

3. Розмір кредитного ліміту значно вище саме при наявності застави, в порівнянні з пропонованими лімітами при оформленні позики без застави.

Таким чином, фінансові організації надають кредитні кошти своїм клієнтам на досить привабливих умовах, але на умові надання об’єкту застави з адекватною грошовою вартістю.

Яку небезпеку приховують умови взяття кредиту під заставу?

Незважаючи на вочевидь вигідні умови кредитування під заставу, варто серйозно віднестися до можливих наслідків невиконання умов кредитного договору. Розглянемо найбільш поширені:

Втрата заставного майна у разі неможливості своєчасного погашення кредиту. У разі невиконання кредитних умов, фінансова установа, в судовому порядку має право на відчуження заставного майна.

Низька заставна вартість майна. Як правило, клієнт може розраховувати на суму в межах 40-80% від реальної ринкової вартості об’єкту застави.

Які ж заходи безпеки необхідно провести при оформленні кредиту під заставу?

1. Перш, ніж підписати кредитний договір, слід уважно ознайомитись з кожним пунктом документу.

2. Визначитися з майном, яке ви готові надати банку або фінансовій установі, в якості застави.

3. Ознайомитися з усіма можливими пропозиціями і вибрати варіант, найбільш прийнятний саме для вашої фінансової ситуації.

4. У разі надання автомобіля або коштовних прикрас в якості застави, необхідно перевірити місце та умови, в яких він буде зберігатися.

Кожен сам для себе приймає рішення, брати кредит під заставу чи ні. У разі, якщо ви зважилися на цей крок, уважно ознайомтеся з усіма умовами і розрахуйте можливість погашення позику в разі непередбачених обставин.

Новини по темі