Легендарний американський ветеран Шайло Гарріс прибув в Україну, щоб підтримати наших героїв та їхні родини

Шайло розповів, як налаштовуватися на щасливе життя, знаходити мотивацію та берегти родину.

Поділитися:

Американський ветеран, відомий спікер, автор книжки «Сталева воля» Шайло Гарріс і його дружина-психолог Джеймі Панізза-Кімболл уперше приїхали в Україну на запрошення Американського дому, «Переможців» і благодійного фонду «Серце воїна».

Шайло Гарріс — штаб-сержант армії США у відставці. 19 лютого 2007 року під час патрулювання дороги в Південному Іраку службовий автомобіль Гарріса підірвався. Троє побратимів Гарріса загинули, водій отримав поранення. Тяжко поранений Шайло провів у штучній комі 48 діб, а потім майже три роки відновлювався. Через глибокі опіки він утратив обидва вуха, кінчик носа та три пальці на лівій руці. Став першим солдатом, який узяв участь у передовому дослідженні регенерації за допомогою стовбурових клітин – для відновлення пальців. Загалом Шайло переніс уже понад 75 операцій, боровся також із посттравматичним синдромом.

Уранці після прильоту Гарріс із дружиною завітали у прямий ефір «Сніданку з 1+1» і поспілкувалися з ведучими Людою Барбір та Русланом Сенічкіним.  Шайло та Джеймі поділилися своїм досвідом і поглядами на те, як треба налаштовуватися на щасливе життя, знаходити мотивацію, берегти родину, підкреслили, яка важлива підтримка громади для ветеранів. Шайло також розповів про своє перше знайомство з українськими ветеранами.

«Я справді пишаюся першим візитом в Україну, мені приємно, що я можу поспілкуватися з героями вашої країни. Незалежно від форми, яку ви носите, і частини, в якій несете службу, ви служите своїй державі, сім’ї, суспільству. Кожен повертається з поля бою зі своїми власними шрамами, кожному треба прийняти ці шрами і дати такий меседж родині й громаді: дайте мені час і прийміть мене таким, як я є», - зауважив Шайло Гарріс.

Шайло Гарріс разом із дружиною  дали також ексклюзивне інтерв’ю Юлії Соцькій – керівниці міжнародного відділу новин ТСН. Її чоловік – Юрій Весельський, ветеран АТО і учасник проекту «Переможці». До розмови приєдналися куратор проекту Соломія Вітвіцька і подружжя Блохіних: герой АТО Дмитро та його дружина, відома волонтерка Лілія. Спілкування відбулося у символічному місці – закладі «Піца Ветерано», власник якого Леонід Остальцев теж пройшов АТО, а після повернення з фронту вирішив займатися улюбленою справою. Офіціанти та працівники піцерії – це здебільшого хлопці, які захищали нашу країну, та волонтери. Побачити ексклюзивну розмову з Шайло та Джеймі можна буде вже у понеділок, 9 жовтня, у новинах  ТСН на телеканалі 1+1.

Дуже зворушливим і важливим моментом дня став візит до Київського військового госпіталю. Там на зустріч із Шайло та його дружиною зібралося понад 50 поранених хлопців на візках – воїни, які нині перебувають на лікуванні у відділенні невідкладної хірургії. Кожному Шайло підписав книжку зі словами підтримки. Гарріс також провідав хлопців, які лежать у відділеннях абдомінальної хірургії та травматології.

6 та 7 жовтня в Американському домі в Києві проходять закриті зустрічі з ветеранами АТО та їхніми родинами, щоб допомогти подолати психічні та емоційні шрами, які залишає війна, а вже 8 та 9 жовтня американське подружжя відвідає Львів, де поділиться своєю особистою історією, досвідом відновлення, боротьби з ПТСР та збереження стосунків у родинах з тими, для кого це зараз актуально і важливо.

У 2017 році видавництво «Брайт Стар Паблішинг» переклало та опублікувало українською мовою книжку «Сталева воля: моя подорож крізь пекло, аби стати тією людиною, якою я мав стати». 5% вартості кожного примірника йде на психологічну реабілітацію ветеранів АТО та їхніх родин.

 

Новини по темі