«Мама говорила»: в новому спецпроекті ТСН з точки зору науки дослідять значення забобонів під час вагітності та догляду за дітьми

1 листопада о 19:30 в ефірі ТСН на глядачів 1+1 чекає прем’єра пізнавального спецпроекту «Мама говорила»

Кореспондентка ТСН Марина Макущенко розповість, який ефект для здоров’я мають поширені народні упередження, які передаються з покоління в покоління.

Поділитися:

1 листопада о 19:30 в ефірі ТСН на глядачів 1+1 чекає прем’єра пізнавального спецпроекту «Мама говорила».  Журналістка ТСН Марина Макущенко розповість про походження та ефективність дотримання поширених і закоренілих забобонів, які наші старші родичі передають молодим мамам, починаючи з вагітності та протягом усього періоду виховання дітей. Глядачі побачать 5 яскравих сюжетів, у яких ТСН з допомогою етнографів та лікарів розбереться, як і чому з’явилися повір’я та чи є сенс беззаперечно слідувати їм у сучасному житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танці з зірками 2021: всі виступи учасників у дев'ятому ефірі (ВІДЕО)

ТСН

Навіть у 21 столітті чимало українців дотримуються думки, що не можна купувати одяг до народження дитини, вагітній жінці не варто фарбувати чи обрізати волосся. Вишивання, плетіння, шиття – теж зась. Чи є у цьому логіка? Марина Макущенко буде шукати раціональне пояснення цим твердженням, і вже цього тижня поділиться відповідями в ефірі ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Вакарчук у "ЖВЛ": фронтмен "Океан Ельзи" розповів про особисті переживання та успіх гурту

У спецпроекті протягом тижня глядачі побачать історії вагітних жінок, які потерпають від нав’язування народних забобон родичами.  Разом з ними команда ТСН розбереться, як реагувати на тиск з боку старших родичів та правильно відстояти медично обгрунтовану думку у догляді за дітьми, при цьому уникнути конфлікту.

ТСН

У одному з сюжетів спецпроекту ТСН  проведуть експеримент за участі професійної дієтологині, яка  допоможе розібратися, чи справді дітям потрібно їсти суп щодня. Глядачі також дізнаються, чи справді секрет розкішного густого волосся у дівчаток криється у першому постриженні.  Відповідь на це питання ТСН допоможуть знайти популярні українські зірки та професійні лікарі-трихологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий ТСН Святослав Гринчук показав, як проводить вихідні з дружиною та донькою Дзвінкою

Також ТСН детально розбере ритуал першого купання й покаже, як реагують на такі «українські традиції» іноземці. Збере поради експертів, як краще, безпечніше й без сліз купати немовлят. Більше глядачі зможуть дізнатися у спецпроекті вже цього тижня.

«Нині 2021 рік, а досі в родинах йдуть баталії через народні забобони, це справжня війна поколінь. Молоді дівчата не хочуть дослухатися, мами і бабусі переживають. Часто страждають саме діти, бо замість науково доведених підходів — за якої погоди вдягати шапку? чи потрібно їсти перше? — дорослі керуються системою вірувань. Водночас, частина цих ритуалів справді має сенс і з медичної точки зору! Ми пояснимо, який. І мами, і бабусі мають керуватися доказовою медициною. У цьому проекті ми знайшли баланс між традиціями та здоровм глуздом», — розповіла Ольга Кашпор.

Дивіться спецпроєкт «Мама говорила» 1-5 листопада у вечірньому випуску ТСН о 19.30 на 1+1.

Новини по темі