Мама Кузьми розповіла, що насправді думає про нових солістів "Скрябіна"

Мама Кузьми розповіла, що насправді думає про нових солістів "Скрябіна"

Андрія Кузьменка посмертно нагородили Орденом за заслуги першого ступеня

Поділитися:

Душевного й небайдужого до всіх та всього музиканта Андрія Кузьменка посмертно нагородили Орденом за заслуги І ступеня. Цю високу державну відзнаку, яку просив присвоїти Скрябіну народ, за свого талановитого сина із рук Президента отримала мама Андрія Ольга Михайлівна. Сьогодні у "Сніданку з "1+1" вона припустила: Кузьма би зрадів такій серйозній нагороді, яка за важливістю – друга після Героя України.

"Андрій завжди саркастично ставився до народних звань. Але, пам'ятаю, одного разу не отримав української музичної премії і засмутився. Тож я вважаю, він був би щасливий отримати цю відзнаку", - поділилася пані Ольга. А також зізналася: її дуже тішить, що музика Кузьми живе завдяки новим солістам Жені Галичу, Євгену Толочному, які їздять Україною з теплим туром. І зігрівають творчістю її сина глядацькі серця.

"Манера виконання хлопців несхожа на манеру Андрія. Але цього і не потрібно. Вони співають так, як відчувають. Женя Толочний взагалі -  дуже велика знахідка. Він же на 20 років молодший за Андрія і виконує його авторські пісні так, як сприймає зараз. Він доносить музику людям, і це найцінніше. А єдине, що поєднує нинішні концерти з тодішнім "Скрябіним – це група, яка грає в тій же манері, і ту ж музику", - пояснила Ольга Михайлівна.

А окрім того, зізналася, що донька стоматолога за освітою Кузьми Барбара успадкувала характер зіркового батька, його почуття гумору і потяг до медицини.

"Барбара вивчає лікарську справу й хоче бути дерматологом. Вона мріє допомагати дівчаткам-підліткам, які мають проблеми зі шкірою. І дуже хоче, щоб вони із нещасних перетворювалися на красунь. Бажає робити їх вродливими", - розповіла Ольга Михайлівна.

Що про Андрія Кузьменка сказав Призидент Порошенко? Як відбувається підготовка до київського концерту "Скрябіна" у лютому? Про це та інше – у відео онлайн: