Мами та доньки, на яких дуже чекали рідні: з російського полону повернули 108 жінок (фото)

108 українських жінок звільнили з російського полону: фото
Фото: ОП

Серед них були військові та цивільні!

Поділитися:

Хоча ранок понеділка почався з чергової атаки росії іранськими дронами-камікадзе, завершився день приємними новинами. В результаті чергового обміну полоненими до України вдалося повернути 108 жінок!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві врятували кота з-під завалів будинку, зруйнованого дроном: зворушливі кадри

Це був перший масштабний жіночий обмін, про що 17 жовтня повідомили в Офісі президента. 

"Черговий масштабний обмін полоненими вдалося провести сьогодні. Особливо емоційний та справді особливий — ми звільнили з полону 108 жінок. Це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні", — прокоментував у Telegram голова ОП Андрій Єрмак.

Як повідомляється, серед звільнених українців були 37 евакуйованих з "Азовсталі", 11 офіцерів, 85 рядових та сержантів. З них — 35 захисниць із ЗСУ, 32 — ВМС, 12 — ТРо, 8 — НГУ, включно з 2 із "Азову", 5 — ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних. На щемливих фотографіях можна розгледіти воз'єднання українських родин. 

Українські жінки з російського полону

108 жінок, які повернулися з російського полону

108 українських жінок з російського полону

Також повідомляється, що в рамках обміну до України повернулася медикиня Вікторія Обідіна, яку під час евакуації з "Азовсталі" розлучили з чотирирічною донькою. Історія жінки активно обговорювалася у мережі — матір лишили у фільтраційному таборі на території так званої ДНР, а дівчинку із Запоріжжя пізніше забрали до себе родичі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На фото — мій дім", — ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв показав наслідки влучання ворожого дрону по житловому будинку у Києві

Вікторія Обідіна

Дивіться більше світлин звільнених українських жінок, які нарешті повернулися додому!

Українські жінки після полону фото

108 жінок, що повернулися з російського полону

108 українських жінок після російського полону

Фото: ОП

Новини по темі