Марічка Падалко відкриє кіномарафон на підтримку ув'язненого в РФ режисера Олега Сенцова

Марічка Падалко відкриє кіномарафон на підтримку ув'язненого в РФ режисера Олега Сенцова

Ведуча ТСН відкриє Тиждень українського кіно на підтримку режисера Олега Сенцова, якого вже кілька місяців тримають за ґратами в Росії

Поділитися:

Сьогодні ведуча ТСН Марічка Падалко відкриє Тиждень українського кіно на підтримку режисера Олега Сенцова, якого вже кілька місяців тримають за ґратами в Росії. Кошти, виручені від продажу квитків, будуть передані родині Сенцова, яка дуже потребує підтримки.

Тиждень українського кіно стартує у середу, 3 вересня, в київському кінотеатрі  "Кінопанорама" та триватиме до 9 вересня. Початок – о 20:00. Марічка Падалко запрошує всіх небайдужих відвідати кінофестиваль і таким чином долучитися до доброї справи.

"Всі зібрані гроші за перегляд фільмів підуть на підтримку родини кінорежисера, яка витрачає чималі кошти, захищаючи нашого в'язня у Росії, у тому числі на різні експертизи. Олег обов'язково буде вільним! Україна його не полишить", - говорить Марічка Падалко.

Тиждень українського кіно триватиме в Києві з 3 до 9 вересня. Він розпочнеться з фільму Олега Сенцова "Гамер". А всього протягом тижня покажуть вісім українських фільмів, які є учасниками міжнародних кінофестивалів останніх років. Зокрема у програмі фестивалю є відомі стрічки "Хайтарма", "Іван Сила", "Молитва за гетьмана Мазепу" тощо.

На відкриття тижня українського кіно прийдуть режисери Ахтем Сеітаблаєв, Олесь Санін, Любомир Кобильчук, гендиректор міжнародного кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі, міністр культури Євген Ніщук, посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба, голова Держагенства з питань кіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали в травні у Криму після акції протесту і звинуватили у підготовці терактів. Нині він перебуває у СІЗО Лєфортівської в'язниці в Москві.

Звільнити українського режисера неодноразово вимагали представники української, європейської та російської кіноспільноти. Проте російська влада продовжує тримати Сенцова у в'язниці.

На підтримку Олега Сенцова канал "1+1" створив сайт savegoodguys.1plus1.ua.

 

Новини по темі