Марина Леончук та Анатолій Анатоліч оголосили підсумки Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів

Марина Леончук та Анатолій Анатоліч оголосили підсумки Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів

Минулого тижня в Одесі відбувся фінал конкурсу "Погляд у майбутнє".

Поділитися:

Минулого тижня в Одесі відбувся фінал XVI Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу "Погляд у майбутнє", ведучими якого стали зірки каналу 1+1 Марина Леончук та Анатолій Анатоліч. Конкурс пройшов в рамках Holiday Fashion Week-2015 та традиційно став майданчиком для дизайнерів-початківців, які мали змогу серйозно заявити про себе та одержати щасливий квиток у світ fashion-індустрії.

Шанувальниця моди – ведуча "Сніданку з 1+1" Марина Леончук поділилася враженнями щодо організації та перспектив fashion-івенту.

"Для мене це був один із найяскравіших конкурсів. Я дуже тішуся тим, що в Україні є мода на такому високому рівні. Завдяки таким проектам молоді дизайнери не лише дають нам, українцям, змогу носити якісні трендові речі, але й своєю творчістю гідно презентують Україну на весь світ", - ділиться Марина.

Анатолій Анатоліч погоджується з колегою: "Це чудово, що молоді талановиті дизайнери з усієї України скоро засяють на небосхилі fashion-індустрії. І, навіть якщо конкурсанти не отримали заповітну перемогу, вони мали змогу проявити себе, знайти партнерів, шанувальників, а це, безумовно, приведе їх до успіху. Цей конкурс доводить, що наша країна багата на талановитих майстрів, і це не обов'язково якісь імениті фігури, але й молоді таланти з маленьких містечок України".

Телепара Марина Леончук та Анатолій Анатоліч обрали для себе вбрання українських дизайнерів від брендів LAKE та ANISIMOV.

Цього року до участі в Конкурсі було надіслано понад 100 ескізів колекцій з 29 міст України.

Творчі пошуки фіналістів оцінювало компетентне журі, у складі якого були відомі дизайнери: Віктор Анісімов, Олена Ворожбит, Олексій Залевський, Тетяна Земскова, Артем Климчук, Маша Рева. Голова журі Конкурсу – Лілія Пустовіт. Голова оргкомітету Конкурсу – Ірина Данилевська.

Так сталося, що всі відзнаки отримали кияни. Ґран-Прі одержала Ядвіга Нетикша, яка нагороджена премією на створення колекції. Спонсором гранду виступила Єлізавета Юрушева,бізнес-леді, власниця Fairmont Grand Hotel Kyiv, засновниця благодійного Фонду "Обираємо майбутнє разом". Володарем Другої офіційної премії став дизайнер Харитонцев Кирило, який одержав можливість пройти двотижневий поглиблений курс Fashion Production у Мілані на базі університету з підготовки фахівців у галузі моди та дизайну Istituto Marangoni. Таку можливість надала міжнародна освітся агенція DEC education. Призером Третьої офіційної премії Конкурсу стала Корешкова Марина, яка здобула можливість взяти участь в Міжнародному конкурсі дизайнерів BENEXT fashion Design Contest.

Знаково, що Конкурс вже вкотре підтримує Одеська Обласна Державна Адміністрація. І вже вдруге спеціальний приз було вручено фіналісту, чий творчий потенціал сприятиме підкоренню зовнішніх ринків. Переможцем став Росковинський Жан (м. Київ).

 

Журі також відмітило колекцію Анни Старушко та запропонувало їй участь у проекті New Names в рамках Ukrainian Fashion Week.

Нагадаємо, що XVI Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів одягу "Погляд у майбутнє" – загальнонаціональна акція, що була заснована у 2000 році. Задля всебічної підтримки творчості та зростання фахового рівня молодих вітчизняних дизайнерів ця ініціатива проходить під егідою Української Ради Моди (Ukrainian Fashion Council).

Участь у Конкурсі дає шанс молодим дизайнерам продемонструвати свій творчий потенціал фахівцям та шанувальникам моди, привернути увагу засобів масової інформації, отримати фінансову підтримку інвесторів та можливість співпраці з відомими дизайнерами та торговельними марками – тобто створити своє майбутнє. Саме Конкурс "Погляд у майбутнє" був стартовим майданчиком для вже
відомих українських модельєрів, серед яких Олена Буреніна, Наталя Каменська, Олеся Кононова, Артем Климчук, Андре Тан, Олена Пржонська, Ксенія Шнайдер, Олександр Каневський, Маша Рева, Тетяна Анік'єва, Володимир Подолян, Діна Линник, Юлія Єфімчук, Яся Хоменко, Ваня Фролов.

Особливою подією HOLIDAY FASHION WEEK була презентація благодійного проекту "Ukraine inspired", яка відбувалася за участі телеканалу 1+1 на підтримку поранених в зоні АТО. Усі охочі мали змогу придбати речі з благодійної колекції з принтом від фешн-ілюстраторів, які були представлені в рамках Ukrainian Fashion Week, а також українських брендів – NAVRO, Mitus Design и BRATY.

BURO 24/7 – ексклюзивний медіапартнер XVІ Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів "Погляд у майбутнє".

Медіа-патронат Конкурсу – "Сніданок 1+1".