Коли Медовий, Яблучний і Горіховий Спас 2024: нові дати

Медовий, Яблучний і Горіховий: коли Спаси 2024 за новим календарем
Freepik

Медовий, Яблучний і Горіховий: коли Спаси 2024 за новим календарем

Поділитися:

Щороку в Україні заведено відзначати три великі Спаси — Медовий, Яблучний та Горіховий. З переходом на новоюліанський календар дати святкувань цих свят змістилися на 13 днів. Розповідаємо, коли Спас у 2024 році.

Коли Медовий Спас 2024

Маковія або Медовий Спас — це народна назва церковного свята Походження дерева Хреста Господнього. Цього дня віряни освячують домашній мед і купаються в річках. Раніше було заведено відзначати 14 серпня. За новим церковним календарем у 2024 році Медовий Спас буде 1 серпня.

Коли Яблучний Спас 2024

На Другий або Яблучний Спас у день Преображення Господнього віряни відвідують церковну службу та освячують яблука. Цьогоріч Яблучний Спас 2024 відзначають 6 серпня.

Коли Горіховий Спас 2024

Хлібний або Горіховий Спас — свято врожаю і жнив сіна. Цього дня випікають хліб, який потім освячують у церкві. На Третій Спас відзначають перенесення Нерукотворного образу Спасителя. За старим календарем його відзначали 29 серпня, а за новим Горіховий Спас 2024 буде 16 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний календар стрижок на липень 2024: сприятливі дні для зміни зачіски

А поки ми чекаємо на свято Спаса пропонуємо насолодитися сезоном кабачків. У Сніданку з 1+1 запропонували крутий літній рецепт: теплий кабачковий салат в азійському стилі.

Новини по темі