Модний словник: 10 назв одягу, які мало хто знає

Модний словник: 10 назв одягу, які мало хто знає | Мода | 1+1
Фото: Getty Images

Дізнайся більше про fashion-терміни.

Поділитися:

Мода досить динамічна, і щосезону нам доводиться мати справу зі свіжими трендами. З’являються нові варіанти одягу, взуття та аксесуарів, а також різноманітні види стилів. У кожного віяння є своя назва, і всі зацікавлені модою прагнуть їх знати. Тож пропонуємо вже зараз вивчити 10 назв одягу, який в той чи інший час залишався на fashion-хвилі.

Бардотка

Цей елемент гардероба названо на честь відомої французької акторки й моделі Бріжіт Бардо. Саме вона вперше з’явилась у блузі-ліфі на великих екранах. Нині бардотки отримали нове дихання. Селебріті та модні інфлуенсери залюбки носять їх у дуеті із сорочками у чоловічому стилі. Дуже сексуально, чи не так?

Фото: instagram/intimissimiofficial

Дафлкот 

Це пальто із шерсті з каптуром, який зазвичай прикрашений екохутром. Класична довжина дафлкота — до середини стегон. Такий фасон був актуальним кілька років тому. Ти одразу впізнаєш його за особливими застібками у вигляді петель і дерев’яних ґудзиків.

Фото: instagram/chernikova_brand

Джеггінси

Від англ. jeans + leggings – щось середнє між джинсами та легінсами, а саме скінні з еластичного деніму. Їхнє місце на модному Олімпі було в часи мегапопулярності співачки Брітні Спірс, коли чимало дівчат залюбки носили обтислі джинси з ультранизькою посадкою.

Фото: instagram/calzedonia

Джоггери 

Спортивні брюки з резинкою внизу створили дизайнери для занять у спортзалі або пробіжок у парку. Проте нині джоггери стали частиною повсякденного одягу. Першочергово, це трапилося завдяки вільному крою і приємній тканині, а також внаслідок визнання стилю спорт-шик. Штани навіть поєднують з елегантними туфлями або в’єтнамками! До речі, вони фіксуються на талії за допомогою шнурків. Це ще одна причина, чому джоггери такі зручні.

Фото: instagram/filausa

Ромпер 

Короткий літній комбінезон прикрашав модниць три роки тому. Тоді його носили і на пляж, і на вечірки. Для пошиття ромперів використовують льон, шовк, бавовну, тонкий денім тощо.

Фото: instagram/seedheritage

Скорт

Предмет гардероба нагадує суміш спідниці та шортів. Як і ромпер, він був актуальним понад три роки тому. Скорт поєднували і з піджаками в офісному стилі, і з ефектним топом для світських заходів.

Фото: instagram/petitenstylin

Спенсер 

Хоча сьогодні ми переживаємо епоху oversize, приталений силует не готовий нас відпускати. Новим модним віянням 2020-го стане короткий жакет спенсер прямого або приталеного силуету, довжиною до лінії талії. Його можуть прикрашати будь-які деталі: кишені, ґудзики в один-два ряди, блискавка.

Фото: Getty Images

Танкіні 

Ще одна річ із минулого – купальник танкіні, який складається з топу та плавок. Головна умова – топ повинен повністю закривати живіт.

Фото: instagram/pinkdesert

Тренчкот 

Це класична модель плаща, яка, здається, ніколи не вийде з моди. Вона була популярною в часи Марлен Дітріх і досі підкорює жінок в усьому світі. Тренчкот – двобортний плащ із погонами, комірем, манжетами, поясом і розрізом позаду.

Фото: instagram/daphnemoreau

Чайна сукня

Закриває нашу добірку найжіночніший модний термін. Сукня вільного крою з легкої тканини, прикрашена принтом дрібні квіти, з’явилася у Вікторіанську епоху на теренах Англії. Свою назву вона отримала завдяки відсутності корсету. Тобто кожна могла одягнути її самостійно, без допомоги служниці і спуститися у вітальню на чаювання.  

Фото: instagram/loveshackfancy

Нагадуємо, сайт 1plus1.ua регулярно розповідає тобі більше про найактуальніші модні тенденції. Залишайся в курсі трендів і читай більше цікавих добірок:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі