"Мрія Путіна - відновлення Радянського Союзу, але він до неї не дійде", - Дмитро Гордон

"Мрія Путіна - відновлення Радянського Союзу, але він до неї не дійде", - Дмитро Гордон

У студії "Сніданку з 1+1" завітав журналіст, письменник та телеведучий Дмитро Гордон. Ведучим ранкового шоу він розповів свої думки щодо подій в Криму та Україні, та поділився власними прогнозами.

Поділитися:

У студію "Сніданку з 1+1" завітав журналіст, письменник та телеведучий Дмитро Гордон. Ведучим ранкового шоу він розповів свої думки щодо подій в Криму та Україні, та поділився власними прогнозами.

В Дмитра Гордона, як і в більшості українців, Крим асоціюється з дитинством та юністю. "Відчуття Криму, воно тут", - каже він, показуючи на серце, - "і тут", - показує на голову.

Нинішню ситуацію в Криму Гордон називає невтішною, і в душі щиро вірить, що одного дня півострів знову стане українським.

"Я не чикаю нічого хорошого від того, що буде в Криму. Мені здається, що в найближчі декілька років в Криму нічого хорошого не буде. А там, як Бог дасть, може Крим знову повернеться в Україну".

Більшість знайомих росіян Дмитра активно підтримують політику власної країни, і за словами Гордона, вірять тільки в ту інформацію, в яку хочуть вірити.

"Люди, які є відомими кінорежисерами, співаками, артистами, і просто дуже видатними людьми, з якими ми дружимо, коли я починаю їм щось розповідати, вони кажуть: почекай, адже в Києві керують фашисти, "бандерівці". Я кажу, ну чекайте, я їх не бачу, я не бачу хто з "бандерівців" керує. Ти не розумієш, кажуть вони мені, і повторюють те, що чують по російському телебаченню.

Багато розумних людей хочуть отримувати ту інформацію, яку вони хочуть отримувати. І абсолютно не хочуть отримувати іншу інформацію. Вони не хочуть чути іншої інформації, яку їхній мозок відмовляється приймати", - каже журналіст.

Політичні методи Путіна Гордон порівнює з Гітлерівськими.

"Мені колись Ірина Хакамада, коли я попросив її охарактеризувати Путіна, сказала, що він дуже радянська людина. Я думаю, в цьому вся причина. Його вчили у вищих школах КГБ, в нього інші цінності в житті, і я думаю, що відновлення Радянського Союзу, його мрія до якої він іде, але я впевнений, що він до неї не прийде", - підсумовує Гордон.