Найсприятливіші дати для висадки перцю за місячним календарем 2024

Коли починати готувати розсаду перцю в 2024 році?

Поділитися:

Перець – теплолюбна культура. Для того, щоб урожай перцю вдався, потрібно заздалегідь підготувати розсаду. В наших широтах досить низька ймовірність того, що рослина проросте одразу з насінини, тому фермери культивують перець саме розсадою.

Експерти радять потурбуватись про неї за 8-10 тижнів до висадки на відкритий ґрунт, та перед посадкою варто звернути увагу на останні передбачені дати морозів у вашому регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли сіяти баклажани у 2024 році, і як правильно підготувати розсаду

Найкращі дати для початку підготовки насіння за місячним календарем

У лютому –  це 11, 12 і з 15 по 21. В березні добре підійдуть дні з 13 по 16, 18 та 19, з 22 по 24.

Перед посівом насіння перцю, його варто знезаразити, а також наситити вологою. Для знезараження можна використати розбавлений розчин марганцівки. Після обробки загорніть насіння у вологу тканину, залишіть на декілька днів. Постійно стежте за тим, щоб тканина була достатньо зволоженою, так паростки швидше зʼявляться і їх можна буде висадити в підготовлений ґрунт.

Розсада

Фото: Freepik

Декілька порад для підготовки розсади

  • Ґрунт для розсади має бути розсипчастий, обовʼязково використовуйте дренаж. Ви можете придбати спеціальну землю для розсади, або зробити її самостійно. Для цього змішайте торф і перегній у рівних частинах або перегній та дерновий ґрунт у пропорції 2:1.
  • Комфортна температура проростання для перців 25-30 градусів, важливо її підтримувати, а також забезпечити високий рівень вологості.
  • Після посадки пророщених насінин у місткість для розсади накрийте її харчовою плівкою, зробіть отвір для повітря. Так імітується ефект парника - і розсада швидше зійде
  • Як зʼявляться перші паростки, плівку варто зняти. Підливайте рослини в міру висихання землі. Також в перші тижні можна підсвічувати перці фітолампою для ще кращого росту.

Більше порад для вашого саду і городу читайте на сайті 1+1.

Новини по темі