«Чому це ніхто не може зупинити?»: Наталя Островська гнівно відреагувала на плани показати фільм «росіяни на війні» на кінофестивалі у Цюріху

Наталія Островська жорстко висловилася про показ фільму «росіяни на війні» на кінофестивалі у Цюріху
nataliostrovska/Instagram

Наталя Островська жорстко висловилася про запланований показ фільму «росіяни на війні» на кінофестивалі у Цюріху

Поділитися:

Ведуча ТСН та 1+1 Марафон Наталя Островська гнівно відреагувала на новини про те, що на кінофестивалі у Цюріху планують показати фільм «росіяни на війні».

У публікації на своїй сторінці в Instagram Островська емоційно висловилася про те, що пропагандистський фільм показують на кінофестивалях у різних країнах світу:

«Чому це ніхто не може зупинити? Пропагандистський фільм про росіян, які воюють показали у канадському Торонто і тепер анонсували у швейцарському Цюриху. Стрічку зняла кінорежисерка російського походження. Там розповідається про «хороших мальчиков» на війні.
Люди, які такі «хорошие мальчики» у країні-агресорці?», – написала ведуча.

Островська також закликала українців у Швейцарії виходити на протести, щоб не допустити показу стрічки у Цюріху.

«У Канаді сотні наших українців виходили на протести і намагались зупинити показ, але не вийшло. МЗС висловлювало протест, але теж не подіяло. Тепер українці у Швейцарії ваша черга висловити позицію. Російська пропаганда не має так вільно ширитися світом на третій рік. Хтось явно взявся за відбілювання росіян на міжнародній арені, вливає кошти у зйомки таких фільмів. Ми не можемо просто мовчати», - наголосила вона.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури та стратегічних комунікацій внесло російську режисерку Анастасію Трофімову до переліку людей, які створюють загрозу національній безпеці України. Її фільм «росіяни на війні» просуває ідею, що війна Росії проти України є «конфліктом двох братніх народів» і що росіяни нібито так само є її жертвами, як українці. Раніше в Мінкульті наголосили, що фільм поширює російську пропаганду і демонструє неприйнятну нейтральність щодо російського вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Островська розповіла щемливу історію 12-річного Ігоря Трубачова, батько якого загинув на війні

Новини по темі