Найкращі роботи українців на World Press Photo'15 покажуть широкому загалу

Найкращі роботи українців на World Press Photo'15 покажуть широкому загалу

З 10 по 30 червня в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться виставка "Український виклик".

Поділитися:

З 10 по 30 червня в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться виставка "Український виклик", на якій будуть представлені роботи двадцяти двох українських фотожурналістів, які взяли участь у всесвітньо відомому конкурсі World Press Photo.

Вперше в історії престижного міжнародного конкурсу медійної фотографії World Press Photo участь українських представників у ньому вийде за професійні рамки і буде оформлена у вигляді окремої експозиції.

На ній українці отримають можливість ознайомитися з унікальними фотороботами конкурсантів World Press Photo'15 про драматичні події, які пережила наша країна в минулому році. Проект реалізується у партнерстві з Громадською організацією "Камера обскура", Школою фотографії Віктора Марущенка, під патронатом Телевізійної служби новин (ТСН) каналу "1+1" та за підтримки єдиного глобального партнера World Press Photo в світі протягом 23 років - компанії Canon.

Паралельно з виставкою, будь-який бажаючий зможе ознайомитися з фотороботами на спеціально створеному сайті photo.tsn.ua, а також, починаючи з 9 червня, віддати свій голос за найкращу з фотографій.

За результатами голосування будуть визначені троє переможців, які отримають цінні призи від компаній Canon і EastPack на церемонії нагородження 30 червня. Головний приз "Українського виклику" за перше місце - камера Canon EOS M3.

Також під час виставки буде відкритий для відвідування мультимедійний спецпроект інтернет-журналу Bird in Flight. За підтримки фотобанку Depositphotos журнал представить унікальну підбірку проектів українських фотографів різних років.

Медіа партнери виставки - Lb.ua, Platforma.ua
Digital партнер - ТОП10

Коктейль-партнер проекту - бренд Absolut.
Продаж квитків на karabas.com

Виставка World Press Photo'15 пройде з 10 по 30 червня в Національному музеї Тараса Шевченка.

World Press Photo - найавторитетніший міжнародний щорічний огляд фотожурналістики, який багато в чому визначає стандарти професії. Щороку міжнародне незалежне журі, що складається з професійних фотографів і фоторедакторів ЗМІ, оцінює роботи претендентів у 9-ти різних категоріях, представлені фотожурналістами, агентствами, газетами і журналами з усіх куточків світу.