«Переїду в Крим лише разом з Охматдит»: ведуча ТСН і 1+1 Марафон Наталія Островська взяла інтерв’ю в хірурга Олега Голубенка

Провідний хірург Охматдиту Олег Голубенко розповів про реакцію на російську пропаганду та про те, як змінилось життя після 8 липня
1+1 media

Провідний хірург Охматдиту Олег Голубенко розповів про реакцію на російську пропаганду та про те, як змінилось життя після 8 липня

Поділитися:

Ведуча ТСН і 1+1 Марафон Наталя Островська у своєму авторському ютуб-проєкті НАТО поспілкувалася із Олегом Голубченком — провідним хірургом найбільшої дитячої лікарні Охматдит. Він розповів, де перебував під час ракетного обстрілу, як морально було повертатись до роботи та чи є майбутнє медицини в Україні.

Під час одного з наймасштабніших ракетних обстрілів 8 липня, коли було зруйновано корпус однієї з найбільших дитячих лікарень України, лікар-хірург Олег Голубченко разом із колегами проводив планову операцію. Лікар вже зараз пригадує, як батько дитини перед операцією запитував, віруюча він людина чи ні?! Тоді Олег не надав цьому особливої уваги, відповівши, що всі ми у щось віримо. Проте після події знову повернувся до цього питання.

Наталія Островська і Олег Голубченко
1+1 media

«Ми почали операцію… Свист, такий звук… Він був секунду. Потім було чутно серію вибухів. Я опинився на підлозі, і вже все почало падати: шафи, стеля, віконні рами. Я спочатку не зрозумів. Все було у склі… Я запитав колегу, що там із дитиною? Бо все було зруйновано: операційний стіл, апаратура… І він перший підійшов до дитини. Дитина була жива, але не дихала, бо була на ШВЛ… Наразі з дитиною все добре. Він одужує».

Лікар також поділився, чи хотів би він працювати за кордоном. Так, він каже, що мрії працювати за кордоном як такої в нього немає, але там можна отримати цікавий досвід, який потім можна буде використовувати на батьківщині. Лікар відвідував різні конференції за кордоном, їздив у різні клініки, бачив принципи роботи лікарів за кордоном і стверджує, аби почати працювати там, потрібно починати все з початку, з нуля.

«Я навчався по іншій системі. Там (за кордоном) все гарно, все цікаво. Але наші реалії — це для нас», — пояснює Олег Голубченко.

Олег Голубченко
Олег Голубченко

У 2014 році Олег Голубченко після окупації Крима переїхав до Києва, де продовжив свою лікарську діяльність і почав нове життя. В інтерв’ю він зізнався ведучій, що повернеться в Крим лише за однієї умови: якщо в Сімферополь переїде разом з ним і лікарня Охматдит.

«Це наша лікарня, я звик тут до всього. Тут зібрані різні люди: хтось бурчить, хтось підштовхує, хтось надихає… Я вже звик до цього місця. Та й до Києва вже також звик», — зізнається лікар.

Дивіться інтервʼю з лікарем-хірургом найбільшої дитячої лікарні Охматдит Олегом Голубченком в авторському проєкті Нати Островської НАТО на YouTube-каналі ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хазяїн лікарні»: історія маленького Дмитрика з Охматдиту, який став зіркою соцмереж після зустрічі з Володимиром Зеленським

Новини по темі