Олександр Стоянов та прима-балерина Баварського Національного балету візьмуть участь у балеті «Лебедине озеро»

Олександр Стоянов та Лауретта Саммерсейл виступатимуть на одній сцені

Не пропустіть балет на сцені Національної опери України

Поділитися:

24 березня на історичній сцені Національної опери України  відбудеться балет «Лебедине озеро» 

Головні ролі виконають відомі артисти світового балету: Олександр Стоянов та Лауретта Саммерсейл.

Запрошена артистка Лауретта Саммерсейл (Laurretta Summerscales) – народилася у Великобританії, навчалась у школі Англійського національного балету. З 2009 року Лауретту прийняли у Національний балет Англії, де згодом вона отримала звання прими-балерини. Восени 2017 року вона стає примою-балериною Баварського Національного балету у Мюнхені.

Лауретта – одна із найтитулованіших сучасних балерин. Вона є володаркою Золотої медалі Міжнародного балетного конкурсу в Пекіні та пам'ятної медалі Джойс Персі, Премії «Стеллі Манн» і «Призу глядацьких симпатій» Міжнародного конкурсу «Dancer Award». Отримала премію «Кращий молодий танцюрист року»  2007 і 2009 роках, а також Приз глядацьких симпатій Міжнародного конкурсу «Enbs Emerging Dancer» 2013 і 2015 роках.

У Києві Laurretta вийде в дуеті з улюбленцем глядачів Олександром Стояновим, який танцюватиме партію принца Зігфріда.

Темпераментний Олександр Стоянов  –  прем'єр балету Національної опери України, заслужений артист України, лауреат багатьох міжнародних конкурсів. Сьогодні Олександр один із найяскравіших представників світового  чоловічого балету. Його легкий стрибок, технічність та емоційність – зробили його улюбленцем багатьох шанувальників балетного мистецтва. 

Зазначимо, що «Лебедине озеро» – світовий балет, який вже понад 100 років зберігає свою першість в серцях глядачів. Як символ, саме ця вистава у багатьох людей асоціюється з балетним мистецтвом. Сьогодні «Лебедине озеро» є прикрасою в репертуарі майже всіх головних світових театрів.

Балет створено за мотивами стародавньої німецької легенди, що розповідає про прекрасну принцесу Одетту, яку чаклун Ротбарт своїм прокляттям перетворив на лебедя. Це містична історія розказана під мотиви геніальної музики Петра Чайковського і побудована на контрастах боротьби світла й темряви, – Одетти з Оділією. Де добро торжествує над злом.

Новини по темі