П'ятий ефір "Голосу країни": Ані Лорак зібрала свою команду, а Вакарчук зустрів "свою співачку"

П'ятий ефір "Голосу країни": Ані Лорак зібрала свою команду, а Вакарчук зустрів "свою співачку"

Вони чули майже все… Однак не припиняли сподіватися, що на п'ятому ефірі "Голосу країни. Перезавантаження" познайомляться з володарями ще більш унікальних голосів. Вони не помилилися.

Поділитися:

Вони чули майже все… Однак не припиняли сподіватися, що на п'ятому ефірі "Голосу країни. Перезавантаження" познайомляться з володарями ще більш унікальних голосів. Вони не помилилися.

Дивувати зіркових наставників першим випала нагода Ігореві Скаржинцеві. Хлопець виріс у селі й усе своє життя мріяв вирватися в люди. На "Голос країни" юнак прийшов, аби врешті змінити життя на краще. На сцені проекту він постав із піснею Бруно Марса й повернув до себе крісла одразу двох тренерів - Тамари Гвердцителі й Сергія Лазарєва. Російський співак натиснув на червону кнопку усередині виступу учасника. А вже потім зізнався, що розчув багато неточностей у виконанні Ігоря.

"Коли ви пішли догори, мені сподобалося і я натиснув на кнопку. Потім я повернувся і ви таке зробили, що мене аж перекосило! Дуже сподіваюся, що ми знайдемо компроміс і доберемо репертуар, з яким вам буде комфортно", - сказав Лазарєв, до команди якого пішов учасник. До речі, Вакарчук радив Ігореві співпрацювати з досвідченішою Тамарою, проте учасник розгледів учителя саме в Лазарєві.

ДРАЙВОВА ПІДОПІЧНА ЛАЗАРЄВА

Наступною знахідкою Сергія стала 20-річна Ірина Островська з Полтавської області. Драйвова й упевнена в собі дівчина прийшла на співоче шоу, щоби достукатися до серця рідної мами, яка не вірить у її талант.

"Перш за все, я доведу їй, що не дарма займаюся співом із шести років", - сказала Ірина перед тим, як запалити глядацьку залу. Сергій Лазарєв повернувся до учасниці, адже не міг собі дозволити пропустити такий голос і наполегливість.

"Мені подобається ваш запал, ваш драйв, ваша (у хорошому сенсі) нахабність! Сцена не терпить слабаків і нерішучості. А ви впевнено мочили усі ноти!" - захоплено ділився враженнями Сергій.

Святослава Вакарчука також вразив потужний виступ Ірини, однак навчати дівчину він не наважився. Проте перед чарами 31-річної Юліани Лавріної "океанівцю", як і трьом іншим тренерам, встояти не вдалося. Буквально з першої ноти Юліана шокувала усіх драйвовим виконанням пісні Kiss Tom Jones і змусила Вакарчука й Лазарєва бігти до неї наввипередки.

"Я сидів і думав: Коли прийде мій співак чи моя співачка?.." І от ви прийшли", - звернувся до учасниці Святослав, якого Лавріна обрала собі за наставника.

"Ви зі мною навчитеся багато чому. А, може, й дійдете до кінця", - подякував тренер за довіру.

АЗЕРБАЙДЖАНСЬКА ПРИХИЛЬНИЦЯ ВАКАРЧУКА

Наступною до команди Святослава потрапила його палка прихильниця з Азербайджану Діляра Кязімова. Колоритна дівчина розповіла, що саме завдяки творчості Вакарчука познайомилася з українською мовою. На знак поваги до знаного рокера дівчина вирішила виконати на відборі хіт "Океану Ельзи" "Я не здамся без бою".

Здивуванню Вакарчука не було меж, коли він почув власну композицію в настільки незвичному аранжуванні.

Глядацька зала захоплено плескала в долоні, та автор пісні не розділяв ейфорію публіки. Однак, незважаючи на це, натиснув: "Обираю тебе!"

"Із різних причин мені дуже складно слухати, коли хтось інший виконує мої пісні. І мені не сподобалося, як ви заспівали. Мене вразив ваш тембр голосу, який я почув у кінці. Хочу розкритикувати вас ущент: ви все зробили не так із моєю піснею. Але ми поговоримо про це потім", - сказав Вакарчук своїй підопічній.

Отже, Святослав, як і Сергій, під час п'ятого ефіру поповнив свою команду тільки двома учасниками. Активнішою за своїх колег була Тамара Гвердцителі.

СПІВОЧИЙ ВИХОВАНЕЦЬ ДИТБУДИНКУ

Першим, кому вона цієї неділі запропонувала співпрацю, став учасник Владислав Дюрик. Цього юного хлопця доля випробовувала із самого народження. Справа в тому, що герой зростав у сім'ї спраглих до чарки батьків, які змушували його жебракувати в метро. Якийсь час хлопець заробляв співом у "підземці", а потім опинився у дитбудинку, звідки його забрала інша мама. Саме завдяки їй герой почав навчатися вокалу.

Перед тренерами й глядачами "Голосу" Владислав виконав зворушливу пісню Joe Cocker - You are so beautiful.

Тамара повернулася до виконавця на останніх секундах виступу й, перш за все, подякувала за сміливий вибір композиції.

Можливість змінити власну долю на краще Гвердцителі надала ще одній учасниці – молодій мамі Катерині Таїровій, яка задля майбутнього свого сина працює на кількох роботах.

На проекті Катя заспівала пісню Lara Fabian - Je suis malade й здивувала тренерів нетиповим вокалом. Лише в кінці виступу учасниця побачила перед собою обличчя Тамари.

"Я отримала велику насолоду!" - сказала співачка.

Інші тренери не повернулися, бо не знали, як працювати далі зі специфічним вокалом Таїрової.

"Катенько, ви чарівна!" - звернувся до учасниці Вакарчук і привітав із наставницею, яка добере їй правильний репертуар.

ПРИСВЯТА ПОКІЙНОМУ ЧОЛОВІКОВІ

Щастя бути в команді найдосвідченішої Гвердцителі випало й Анні Скляр із Севастополя. Три місяці тому учасниця втратила чоловіка, який понад усе мріяв бачити її на сцені. Тому пісню Sarah Brightman & Andrea Bocelli - Time To Say Goodbye вона присвятила саме йому. Героїня вразила усіх тренерів надпотужним класичним голосом, однак вони не поспішали тиснути на кнопки. Уже вкотре на п'ятому ефірі крісло повернула тільки Тамара. І зробила це знову ж таки в останній момент.

"Ви людина, яка знає, про що співає. Дякую за те, що ви, така молода, пропагуєте справжню прекрасну музику", - звернулася до Анни наставниця, потрапити до якої Анна мріяла із самого початку.

Сергій Лазарєв теж визнав талант цієї учасниці й навіть заявив, що вважає її серйозною конкуренткою для усіх у своїй команді.

Ані Лорак ще на початку випуску дала зрозуміти, що "так" від неї почують тільки володарі по-справжньому неперевершених голосів. Першим цієї неділі прихильність української співачки здобув 19-річний Денис Потреваєв із села під Миколаєвом. На "Голос країни" він прийшов, аби ощасливити свого батька, який завжди й у всьому його підтримує.

"Він більше нервується, ніж я. Цей проект – без сумніву відповідальність перед татом. Дуже хочеться, щоб тренери натиснули червону кнопку", - сказав перед виступом Денис.

На радість усім прихильникам співу хлопця, його сподівання здійснилися. До виконавця повернулися Тамара Гвердцителі й Ані Лорак. Однак співати в подальших раундах він вирішив саме під протекцією Кароліни.

Окрім Дениса, українська співачка взяла під своє крило Ірину Хоменко, яка потішила всіх енергійним виконанням пісні гурту "Бумбокс" "Поліна".

"Мені вдалося розчути тембр. І я зрозуміла, що у вас є не тільки вокальний талант, а й акторський, а ще усмішка й чарівливість. І це все дісталося мені!" - похизувалася перед колегами Лорак.

А Сергія Лазарєва шокувало не стільки виконання, стільки глибоке декольте дівчини. "Вам складно дивитися в очі", - зізнався тренер і привітав героїню з тим, що вона стала частиною "Голосу".

ОСТАННЯ УЧАСНИЦЯ КОМАНДИ АНІ ЛОРАК

Наступною на сцену проекту вийшла 31-річна Галина Конах, яка з перших секунд підкорила всіх глибиною, проникливістю й силою вокалу. Доки Вакарчук насолоджувався звучанням за спиною, Ані Лорак востаннє у цьому сезоні натиснула на червону кнопку.

"Мені дуже сподобалася ваша пристрасть у виконанні. І, безумовно, вокальні дані, які вам подарував Бог", - сказала своїй підопічній наставниця.

Галина стала 14-ю учасницею в команді Лорак, чим змусила Вакарчука по-доброму заздрити Кароліні. "Якби Ані Лорак була хлопцем, я би сказав, що у неї дембель", - зізнався Святослав.

Саме через те, що в командах наставників лишилося обмаль місць, багатьом учасникам довелося почути "ні". Так, відмова спіткала лікаря-психіатра Максима Любімова, викладача гри на гітарі Вадима Войтовича й правнука виконавиці пісні "Спят усталые игрушки" Віктора, який приїхав на кастинг із Москви й постав на "Голосі" у вишиванці. Окрім них, квитка в наступний раунд не отримали яскрава й незвична Уляна Ферина й володарка чоловічого тембру Євгенія Пінчук. Остання виступала за завісою і змусила тренерів і глядачів сумніватися у тому, хто за не. – співак чи співачка.

Усіх тих, кому не вдалося цього разу потрапити в шоу, зіркові тренери з нетерпінням чекають у наступному сезоні.

Отже, п'ятий епізод прослуховувань наосліп вніс такі зміни до складу команд учасників:

Ані Лорак – 14

Сергій Лазарєв – 13

Тамара Гвердцителі – 12

Святослав Вакарчук - 9