Пакунок малюка: хто та як може отримати

Хто і як може отримати "Пакунок малюка" в Україні
Freepik

Що входить в бебі-бокс, хто та як може отримати допомогу від держави?

Поділитися:

Пакунок малюка або бебі-бокс — соціальна допомога від держави для кожної родини, у якої народилася дитина. Це речі та засоби, що необхідні для догляду за немовлям у перші місяці його життя. Хто та як може отримати послугу, розповіли в Мінсоцполітики.

Хто може отримати бебі-бокс в Україні

►Громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на її території;

►Особи, яких визнано в Україні біженцями або особи, які народили дитину та потребують додаткового захисту.

Отримати допомогу можуть як біологічні батьки новонародженої дитини, так і її усиновлювачі, родичі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо знати: у 2024 році збільшиться розмір соціальної допомоги та розмір виплат на дітей

Що входить у бебі-бокс

"Пакунок малюка", загальна вартість якого 6 778 грн, складається із понад 90 предметів і виробів: підгузки, пелюшки, ковдри, засоби гігієни, іграшки тощо. Усі речі перевірені та сертифіковані.

Як отримати бебі-бокс в Україні

Отримати "Пакунок малюка" можна в пологовому будинку, перинатальному центрі, неонатальному центрі незалежно від форми власності. Якщо пакунок відсутні, то протягом 30 календарних днів із дня народження дитини необхідно подати заяву через електронний кабінет Мінсоцполітики або до органів соціального захисту населення чи Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривня зміцнилася в перший день зими: який курс валют на 1 грудня

Придбання житла за єОселя: що варто знати про пільгову програму кредитування? Дивіться у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

Новини по темі