Переможці: Презентацію проекту в Дніпропетровську відкриють Соломія Вітвіцька і герої АТО

Переможці: Презентацію проекту в Дніпропетровську відкриють Соломія Вітвіцька і герої АТО

 5 березня виставка "Переможці" у Дніпропетровському історичному музеї імені Яворницького  

Поділитися:

У суботу 5 березня о 15:00 у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. Яворницького розпочнеться презентація соціального мультимедійного проекту "Переможці". Проект присвячений героям АТО, які живуть з протезами, і охоплює фотоекспозицію, відеобекстейдж, доброчинний випуск журналу VIVA!, а також низку сюжетів в ефірі новин ТСН.  "Переможці" мають великий резонанс та важливе значення для суспільства. На відкриття завітають діти з особливими потребами, які мріють у майбутньому стати спортсменами-параолімпійцями, а протягом місяця роботи виставки буде організовано спеціальні екскурсії для школярів.

На презентації у Дніпропетровську запрошено медиків з усіх клінік Дніпропетровської області, що приймають на лікування учасників АТО, місцевих волонтерів, меценатів, також будуть присутні герої АТО Юрій Весельський, Андрій Забігайло та Василь Пелиш, волонтер Анна Гвоздяр, куратор проекту Соломія Вітвіцька, головний редактор журналу VIVA! Іванна Слабошпицька та радниця губернатора Дніпропетровської обласної адміністрації Ольга Горб. Окрім того, на заході виступить співачка Світлана Тарабарова.

Виставку та подію організовано за ініціативи та підтримки губернатора Дніпропетровської обласної адміністрації Резниченка Валентина Михайловича.

Мета проекту – показати, що українські герої після складних поранень залишаються повноцінними членами суспільства нарівні з іншими громадянами, адже вони красиві, сповнені сил для нового життя, щасливі та надихають інших. Серед учасників фотопроекту – 17 героїв АТО і одна жінка-волонтер, які втратили частини тіла, але не втратили сили духу. Вони відважні й продовжують боротьбу за свободу і незалежність України, за наше краще майбутнє. Автори фотографій героїв - Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова.

З 5 до 31 березня  експозиція соціально-мультимедійного проекту "Переможці" буде відкрита для відвідувачів. Вхід вільний.  Недавно "Переможців" вітали у Києві та Брюсселі. У 2016 році виставку чекають в інших містах України та світу. 19 березня "Переможці" будуть презентовані в Торонто.

Фото були опубліковані у спецвипуску журналу VIVA! "Переможці" з доброчинною метою, а всі кошти від продажу спецвипуску передаються на розвиток сучасного протезування в Україні. Партнер акції - міжнародний благодійний фонд "Save Lives Together".

Соломія Вітвіцька, куратор проекту "Переможці" і ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1, коментує: "Мультимедійний проект триває і набирає обертів. "Переможців" уже чекають у Дніпропетровську. Дніпропетровські волонтери першими відгукнулися після прем'єри в Києві й запросили виставку у своє місто. Проект світлий та глибокий і  ставить перед собою багато цілей. Сподіваємося, що ми разом зможемо докласти зусиль, щоб міста в Україні ставали безбар'єрними, а наші герої, які живуть з протезами, відчували себе рівноправними громадянами".

Благодійний випуск "VIVA! Переможці" можна замовити на Yakaboo.ua 

Партнери проекту: благодійний фонд "Save Lives Together", клініка доктора Валіхновського, "Феєрія мандрів", громадська організація "Підмога.інфо"