Перша школа у лікарні під патронатом Наталії Мосейчук відкрилась на Сході у Харкові

Відкрилася перша Школа Супергероїв на Сході України під патронатом Наталії Мосейчук

Встигли до Нового року! Восьма Школа Супергероїв відкрита для маленьких пацієнтів у Харкові.

Поділитися:

До Нового року і Різдва, 21 грудня кураторка Право на Освіту, телеведуча «1+1» Наталія Мосейчук та засновниця Школи Супергероїв Євгенія Смірнова, заступниця міського голови Харкова з питань охорони здоров’я Світлана Горбунова-Рубан, вчителі, лікарі, волонтери відкрили новий освітній простір. школу для учнів, пацієнтів у гематологічному відділенні Харківської клінічної дитячої лікарні № 16. Першим уроком у новому класі для семи маленьких пацієнтів став – Урок мрій, аби вчитися мріяти без меж і ніколи не здаватися. Це перша Школа Супергероїв на Сході України.  

У класі зможуть навчатися діти, які вимушені тривалий час знаходитися поза звичайним життям – через лікування серйозних захворювань в умовах стаціонару. Уроки проходить у трьох форматах: групові заняття в класі, індивідуальні уроки біля ліжка та дистанційна форма для дітей, які знаходяться в ізольованих боксах. Місцеві вчителі з школи №70 стануть освітніми терапевтами для маленьких пацієнтів школи. Як зазначила директорка школи Тетяна Положий: «Ми будемо дбати, щоб у класи приходили вчителі з цінностями і діти не відчували, що опинилися у тяжких обставинах». Право на освіту і доступ до освіти – це потреба номер один для дітей.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук: “Ми досягли держпідтримки шкіл при лікарнях. Освіта маленьких пацієнтів нарешті стане відповідальністю держави, а не волонтерів”

У класі зроблений ремонт, встановлено кондиціонер. Простір укомплектовано партами, мультимедійною дошкою, шафами та м’якими меблями, ноутбуками з доступом до Інтернету, канцелярією. Школа повністю укомплектована підручниками та книжками від видавництва Ранок.  

За словами кураторки школи, здійснилася її мрія,  перша школа для маленьких пацієнтів на Сході, і це Харків. Перший крок до розширення географії на Сході шкіл при лікарнях зроблено. Рухаємося далі: «Цей рік все ж таки щедрий до нас. Сьогодні здійснилася, ще одна моя мрія, до якої так довго йшли, тепер маленькі пацієнти Харківщини теж будуть мати доступ до якісної та лагідної освіти під час перебування у лікарняних стінах. Це перемога великої команди! Це восьма школа прі лікарнях, яка відкрилась в результаті чотирьох років роботи. Ця школа запущена стараннями місцевої влади, стараннями бізнесу, небайдужих людей. Разом - ми сила. З наступного року школи Супергероїв переходять під фінансування державою. Ми робимо це заради тих очей, які зараз будуть на уроці мрій. Вони наше майбутнє. І не важливо, що зараз вони у лікарні. У них багато сил та гарячі серця”, – сказала Наталія Мосейчук.   

школа

За активну громадську діяльність та вагомий особистий внесок та підтримку дітей Харківщини телеведучу нагородили почесною грамотою Харківської міськради. 

Євгенія Смірнова онлайн з Києва долучилася до відкриття і подякувала ініціаторам за підтримку проєкту мережі «Шкіл Супергероїв»: «Кращого завершення року неможливо було побажати. Основне, що ми продовжуємо робити – це надавати найкращі освітні можливості дітям. Сьогодні відкрився клас у Харкові й, як ви бачите, тут є найкращі можливості для навчання маленьких супергероїв».

В новому класі відбувся перший урок – Урок мрій. Маленьким пацієнтам розповідали як треба вчитися мріяти по-справжньому і бачити широкі горизонти, знати як йти до мети, не здаватися, бо мрія відкриває життєве покликання. За дослідження діти, які довго пробувають у лікарнях готові більше допомагати іншим. 

школа

28 жовтня 2021 року уряд утворив Державну установу «Школа Супергероїв», яка надає освітні послуги дітям, що перебувають на стаціонарному лікуванні. За постановою уряду школа має з’явитися з 1 січня 2022 року. Фінансується установа з державного бюджету почнеться з нового навчального року - вересня 2022 року. Наталію Мосейчук запросили до Піклувальної Ради як ту, що стояла у витоках створення Школи Супергероїв.  

Наразі «Школи Супергероїв» працюють в Києві, Житомирі, Херсоні, Хмельницькому, Дніпрі. Харківська «Школа Супергероїв» - це вже 8 школа мережі освітніх просторів в Україні. Завдяки співпраці громадського сектора, вчителів, місцевої влади та соціально активного бізнесу.

Новини по темі