Після нового випуску "Світу навиворіт" глядачі не могли заснути (ВІДЕО)

Після нового випуску "Світу навиворіт" глядачі не могли заснути (ВІДЕО)

Звичаї болівійців викликали бурхливе обговорення серед українців. 

Поділитися:

Звичаї болівійців викликали бурхливе обговорення серед українців!

Чи знали ви, що кістки родичів допоможуть вам зберегти добробут у хаті? Жителі Болівії у цьому впевнені. У найнебезпечнішому районі столиці практикують свої ритуали маги, чаклуни та шамани. Вони не люблять журналістів, тому знімальна група "Світу навиворіт" ледь не залишалася без апаратури. Дати інтерв'ю погодилася лише одна шаманка на ім'я Німфа.

Вона вважає себе обраною. Обраними місцеві називають тих, у кого дві маківки, є зайві пальці, або ж вони народилися ногами вниз або у парі двійнят. До Німфи приходять, як до лікаря, тільки замість обстеження вона розкладає карти та листя коки.

Так, найцінніший атрибут будь-якого місцевого чаклуна та звичайного болівійця – череп. Голову свого дядька шаманка береже вже вісімь років. Вважається, що черепи виконують бажання, позбавляють заздрості та повертають кохання. У своїх оселях болівійці зберігають не тільки черепи родичів. Деякі з них вони просто знаходять на кладовищі або купляють на ринку.

"Навіть уявити не могла, що таке можливо у 21 сторіччі!", - ділиться враженнями одна із глядочок у соціальній мережі.

Для них обирають красиві імена, знаходять прикраси, а раз на рік навіть влаштовують свято – День черепів.

"Череп, який прикрасили червоними нитками, тому що шкіра на голові довго сохла, справляє незабутнє враження", - пишуть наші коментатори.

Неймовірно, але відбувається це свято у католицькому храмі. Ніхто не сумує та не плаче. Навпаки, всі  танцюють та святкують разом із кістками.

Шокуючим для українців виявися ще один традиційний місцевий звичай - закопувати зародки тварин під фундамент будівлі, щоб у домі було щастя. За неофіційними даними у жертву приносять не тільки тварин, а й людей. Щонайменше чотири – під кожний кут у домі.

Унікальні кадри з моторошного свята та обряду жертвоприношення дивіться у третій серії нового сезону "Світу навиворіт" онлайн: