«Плюсуй українську»: телеканал ПЛЮСПЛЮС долучився до масштабної соціальної кампанії та транслюватиме проєкт «Говоримо українською»

Плюсуй українську: телеканал ПЛЮСПЛЮС транслюватиме проєкт «Говоримо українською»

Діти та дорослі в розважальній формі зможуть пізнати правила та особливості української мови.

Поділитися:

13 лютого 2023 року на телеканалі ПЛЮСПЛЮС, що входить до складу групи 1+1 media, відновився показ анімаційного соціально важливого проєкту «Говоримо українською», створеного свого часу за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Щодня, о 8:00, на дітей та їхніх батьків очікуватимуть епізоди проєкту (по одному в день), де герої всесвіту ПЛЮСПЛЮС розкриватимуть актуальні теми, повʼязані з вивченням української мови, розглядатимуть конкретні ситуації про поширені мовні помилки, про те, які слова використовувати некоректно, а які будуть доцільні в тій чи іншій ситуації тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо іноді я міг поговорити російською — після того, як вивчив нашу історію, все змінилося", — Андрій Шимановський, TikTok-блогер, популяризатор української мови

Проєкт в ігровій та розважальній формі максимально доступно пояснює правила та особливості української мови, надаючи поради, які сприяють якнайшвидшому запамʼятовуванню. До слова, теоретична база «Говоримо українською» ґрунтується на порадах мовознавця Олександра Авраменка – доцента Київського університету ім. Б. Грінченка, автора серії навчальних посібників для підготовки до ЗНО й державної підсумкової атестації та автора книжок «100 експрес-уроків української».

Своєю чергою, телеканал ПЛЮСПЛЮС є одним з майданчиків та ідейних натхненників мультиплатформенного проєкту 1+1 media «Плюсуй українську», який стартував нещодавно. Проєкт має на меті популяризацію української мови та культури, тому буде реалізована серія ініціатив та масштабних акцій і за участі ПЛЮСПЛЮС. Повернення «Говоримо українською» в ефір – перший з таких кроків.

«В 1+1 media нещодавно стартувала важлива ініціатива «Плюсуй українську», яка націлена на збільшення кількості українськомовного населення, а також викорінення російського контенту з нашого медіаполя. Ми в ПЛЮСПЛЮС протягом вже понад десяти років створюємо велику кількість авторського українськомовного контенту для дітей, розповідаємо про патріотизм та цінності, які роблять нас справжньою нацією сміливців. Тому в межах «Плюсуй українську» ми будемо ділитися власною експертизою, транслювати такі мультсеріали, як «Говоримо українською», що є справжньою прикладною базою для вивчення мови, а також ініціюватимемо нові активності. Віримо, що спільними зусиллями нам вдасться зробити багато, адже плюсувати українську та примножувати любов до нашої культури та традицій – вкрай важливо, аби перемогти ворога ментально»,  – прокоментувала Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу ПЛЮСПЛЮС.

Новини по темі