Подкопаєва попросила Путіна повертатися додому, і займатися своєю країною – "Сніданок з 1+1"

Подкопаєва попросила Путіна повертатися додому, і займатися своєю країною – "Сніданок з 1+1"

Відома українська спортсменка Лілія Подкопаєва завітала в гості до "Сніданку з 1+1", щоб висловити свою позицію, щодо подій в Україні, і закликати всі сторони конфлікту до миру.

Поділитися:

Відома українська спортсменка Лілія Подкопаєва завітала в гості до "Сніданку з 1+1", щоб висловити свою позицію, щодо подій в Україні, і закликати всі сторони конфлікту до миру.

Спортсменка з перших днів протистоянь в Україні, стежила за подіями на Майдані, і переконана, що вони змінили свідомість кожного українця.

"Я думаю, що вся ця ситуація об'єднала нас, і зробила нас набагато сильнішими. Чоловіки стали більш мужніми, а жінки більш жіночними. І от сьогодні, проявляється справжнє обличчя нашої країни. І я пишаюся тим, що в мене стільки друзів, львів'ян, які зараз живуть в Києві, що я донеччанка, живучи в Києві, і ми знаходимо спільну мову. Що ми можемо спілкуватися, і між нами немає жодних кордонів. І я хочу жити в Україні без кордонів", - каже Лілія Подкопаєва.

Гімнастка зізнається, що коли звучить гімн України по телевізору, то на її очах з'являються сльози. Адже сьогодні гімн - це хіт.

"Багато хто вважає, що потрібно їхати з країни, я навпаки вважаю, що потрібно лишатися тут, і показувати свою позицію. Я дуже вдячна Руслані і Славі Вакарчуку, за їхню позицію, що вони з перших днів стояли й говорили з людьми. Тому, що з усіма потрібно говорити і пояснювати".

Ліля розповідає, що активно спілкується з багатьма друзями з різних країн, і вони всією душею підтримують Україну.

"Друзі з Росії не пишуть, але пишуть друзі, які живуть в Мексиці, Америці, Австралії, і кажуть, що ми з вами, ми молимося за Україну, і ми підтримуємо вас. Тому що дії, навіть не Росії, а російського президента, це ніби як ти приходиш в гості без запрошення, без стуку заходиш в дім, і це не сподобалося б нікому".

В кінці Подкопаєва звертається в прямому ефірі "Сніданку" до російського президента.

"Я б хотіла звернутися до Володимира Путіна. Володимире Володимировичу, ми вас любимо, ми любимо Росію, ви наша братня країна. Але, будь ласка, повертайтеся до себе, і займайтеся своєю країною, і своєю політикою".

А потім і до українських високопосадовців.

"Я б хотіла попросити, щоб наші депутати не розпалювали вогонь на фоні мови, тому, що це зараз не головне. Головне, що ми розуміємо один одного, в нас одна мова любові, і мова ніколи не буде між нами тією сходинкою, яку ми не зможемо подолати. Прошу вас донеччани, Схід України, я сама донеччанка, але живу в Києві, я прошу вас, думайте, і давайте об'єднаємося, давайте не дамо нікому роз'єднати нашу країну".