Пономарьов, Скрипка та Меладзе - переможці церемонії "Україна-20: кращі за 20 років"

Пономарьов, Скрипка та  Меладзе - переможці церемонії "Україна-20: кращі за 20 років"

8 лютого в Палаці "Україна" відбулося нагородження першої української музичної премії "YUNA", на якій переможцями стали зіркові тренери шоу "Голос країни" та музичний продюсер.

Поділитися:

8 лютого в Палаці "Україна" відбулося нагородження першої української музичної премії "YUNA", на якій переможцями стали зіркові тренери шоу "Голос країни" та музичний продюсер. Перша премія "Yuna" відбулася під гаслом "Україна – 20: кращі за 20 років" і відзначила найкращих діячів музичного мистецтва за 20 років незалежності України.

Кращим виконавцем 20-річчя був визнаний - зірковий тренер шоу "Голос країни" Олександр Пономарьов, а кращим композитором - музичний продюсер шоу "Голос країни" Костянтин Меладзе.

Але головним головними тріумфатором вечора став гурт ще одного зіркового тренера шоу "Голос країни" - Олега Скрипки. Рок-ветерани "Воплі Відоплясова" отримали нагороди в трьох з восьми номінацій, в яких були заявлені. Альбом "ВВ" 1997-го року "Музіка" був визнаний "Кращим українським альбомом останніх 20 років", пісня "Весна" - "Кращою композицією", а кліп на неї - "Кращим українським відео".

Кращою українською групою був названий гурт "Океан Ельзи".

Переможцем в категорії "Кращий автор слів" став вокаліст "Бумбокса" Андрій Хливнюк, який віддав свою нагороду Юрію Рибчинському. Спеціальна премія "За внесок у розвиток української культури" була вручена Софії Ротару. Визначення номінантів та лауреатів Yuna Awards проходило в два етапи. На першому етапі складався список претендентів на нагороду, після чого за підсумками голосування журналістів і діячів українського музичного бізнесу вибиралися п'ятірки фіналістів. З них голосуванням членів журі Yuna Awards і визначалися лауреати.