Продюсер "Голосу країни" – про кастинг і суддів шостого сезону

Продюсер "Голосу країни"  – про кастинг і суддів шостого сезону

Володимир Завадюк розповів, у яких містах найбільше вразили учасники

Поділитися:

У пошуках найталановитіших співаків команда "Голосу країни" побувала в Рівному, Тернополі, Кіровограді, Миколаєві, Чернівцях, Вінниці, Полтаві й Дніпропетровську. А минулими вихідними розпочала слухати вокалістів у Києві. Враженнями від побаченого й почутого з dusia.telekritika.ua поділився креативний продюсер шоу Володимир Завадюк. 

- Володимире, які міста вас здивували?

- Тернопіль. Там ми знайшли 19-річного рокера, який, я впевнений, здивує всю країну незвичайним тембром, власним баченням легендарних пісень і своєї життєвої історією. У 19 років у хлопця вже є сім'я і діти, і він прийшов на проект довести своїй малечі, що їхній тато талановитий, і якщо він не такий, як усі - це не погано, а добре.

Був також дуже плідний кастинг в Миколаєві. Туди з'їхалися учасники з Одеси, Криму. Дуже рідко таке буває, але кожен другий учасник отримував позитивну оцінку, і, швидше за все, більшість з учасників потраплять на сліпі прослуховування.

Здивували Чернівці, Вінниця. А в Києві завжди особливий приплив людей. І що ще важливо відзначити - раніше "Голос" в інших країнах виробляв кастинги тільки по інтернет-реєстрації: потрібно було зареєструватися і заспівати в Інтернеті, і лише потім учасник міг потрапити на кастинг. Враховуючи досвід України, правовласники проекту Talpa Distribution BV ввели в свої правила прямі кастинги - коли людина може просто прийти в павільйон, заповнити анкету і заспівати.

- Далеко не всі можуть зачепити з першої ноти. Комусь потрібно хоча б тридцять нот.

- Так, звичайно, і таке буває. Таких героїв ми зазвичай називаємо "перевертнями". Це люди, які начебто не справляють сильного враження з першого погляду, а з часом на сцені вони дивують. У новому сезоні ми хочемо показати, наскільки різноманітна наша країна. Є музиканти, які самі пишуть музику, є люди, які йдуть проти часу, проти течії. Є люди з обмеженими можливостями, але вони теж можуть себе виявити як музиканти. У нас є жінка сорока років, у якої ВІЛ-інфекція. Вона подала заявку на шоу, так як у неї є мотивація: жінка хоче в своєму житті встигнути все, і особливо потрапити в наше шоу. Для нас важливо, що наш проект може допомагати і дарувати надію. Будуть і люди із зони АТО. Не через рейтинги, а тому що саме тут вони можуть показати себе і на півроку потрапити на проект, де зможуть перемкнутися на хороше, якось надихнутися, відчути опіку. Для багатьох з них це шоу - віра в можливість кардинально змінити своє життя, як це зробив Антон Копитін в минулому сезоні.

- Чи будуть учасники з-за кордону?

- Звичайно. Наш "Голос" - міжнародний проект. Будуть учасники з Грузії, Білорусі, Азербайджану. Був хлопець із Франції.

- Коли стартує проект? Вже відомі імена суддів?

- Зараз тривають переговори. Я поки не можу назвати імен, хоча витік інформації вже є і хтось говорить, що у нас будуть нові тренери чи навіть іноземці. А можливо, хтось повернеться з минулих сезонів. І, може, у нас буде дуже незвичайний, не схожий ні на кого іншого тренер, як і учасники цього сезону.

Треба пам'ятати, що "Голос країни" - це позитивне шоу. Навіть якщо людина вибуває на якомусь етапі, вона все одно отримує поради від тренера, як йому розвиватися і що робити далі. Особисто мене цей проект дуже надихає, тому що я перебуваю серед дуже талановитих людей. І це велике щастя.

Наступні відбори у Києві відбудуться уже цими вихідними, 24, 25 жовтня, (пр-т Глушкова, 1, ВДНГ, 12-ий павільйон). Творці грандіозного шоу чекатимуть на співаків із 10:00.