Проект "Поверніть мені красу" врятував життя матері десятьох дітей

Проект "Поверніть мені красу"  врятував життя  матері десятьох дітей

Проект "Поверніть мені красу" не тільки дає героїням можливість розпочати нове життя, але також є для них машиною часу, яка повертає їх в молоді роки. 

Поділитися:

Проект "Поверніть мені красу" не тільки дає героїням можливість розпочати нове життя, але також є для них машиною часу, яка повертає їх в молоді роки. Сьогодні, 18 лютого, у новому випуску програми ми розповіли вам історію 48-річної Людмили – матері десятьох дітей, яку вони могли втрати через занехаяний варикоз.

Людмила та її чоловік виховувалися в інтернаті для людей зі слабким зором. Після народження першої дитини вони розписалися, але у Люсі не було ані освічення з обручкою, ані весілля, ані білої сукні.

Після народження п'ятої дитини у жінки почався розвиватися варикоз. Заклопотона мати не приділяла своєму здоров'ю уваги і не помітила, що її стан погіршується з кожною наступною вагітністю. Пластичний хірург Дмитро Слоссер був дуже схвильований: при такому варикозі тромб міг відірватися та потрапити у легені, що загрожувало життю багатодітної матері. Кожен крок жінки супроводжав біль, і для лікарів ця проблема була головною:

"У цьому випадку життя Людмили було для нас на першому місці, а краса – на другому", - розповів Дмитро Слоссер.


Але не менше за втрачене здоров'я вона хотіла повернути молодість, яка минула на городі. Людмила хотіла відчути себе жінкою, а не прибиральницею, куховаркою, швачкою та вихователькою.


Стратегія порятунку героїні складалася з двох етапів: видалення проблемних судин хірургічним шляхом та омолодження тіла. Напередодні першої операції жінка взагалі не спала від хвилювання, але хірург зміг без проблем усунути всі нездорові судини.


Щоб повернути другу молодість, Дмитро Слоссер зробив жінці абдомінопластику: підтяжку живота, підтяжку грудей та обличчя. Лікар відкачав жир зі стегон та живота, щоб зробити риси обличчя Людмили більш виразними. Операція тривала більше п'яти годин.

Зазвичай після таких втручань пацієнти можуть встати вже наступного дня, але на Людмилу чекали нові випробування:

"Фізичний біль я ще терпіла, а ось самотність, особливо вночі, була нестерпною. Мені важко, і знову я одна, біля мене немає близької людини. Це було дві доби кошмару. Якщо є пекло, то напевно шматочок його принесли мені в палату. Такий біль, а я сама. Самотність – найстрашніше".

За умовами програми чоловік не міг бачити Людмилу до кінця відновлювального періоду, але надіслав їй квіти зі зворушливою запискою. Так до героїні повернулася рішучість боротися за свою красу далі.

Наступним, дуже важливим кроком стала робота з психологом. Жінка страшенно ображалася на чоловіка через недостатню увагу:
"Він мене не привітав за всі роки з жодною річницею. Навіть після того як народився 10 дитина", - жалілася Людмила Олені Любченко.


Експерт проекту "Поверніть мені краси" зустрілася з чоловіком Люсі, щоб дати поради, як врятувати її шлюб. Ще до завершення відновлюваного етапу стосунки між дружиною та чоловіком потеплішали. Людмила отримувала від нього зворушливі смски та дуже хотіла повернутися додому.

Усе своє життя турботлива мама сама шила сукні для своїх доньок, але настав час, щоб хтось почав піклуватися і про неї. Дизайнер Андре Тан не тільки допоміг обрати жінці особливу сукню, у якій Людмила знову стала молодою Люсею, але подарував нову швейну машинку.

"Люся – дуже молода у душі. Щоб поєднати її внутрішній вік з зовнішністю, ми доклали багато зусиль. Результат цього - просто приголомшливий", - ділиться враженнями Олена Любченко.

Вперше у житті Людмила із задоволеннями дивитися на себе у дзеркало:
"Цей проект змінив дуже багато чого в моєму житті: я тепер красива, худенька, енергійна, впевнена в собі. Я змінитися внутрішньо. Сьогодні у мене починається нове життя, і я даю собі слово, що я буду себе любити, доглядати за собою і ніколи не повернуся у старе життя".

Чи бувають у героїнь якісь особливі побажання? Чия життєва історія вразила Дмитра найбільше? Які пластичні операції найчастіше роблять українські жінки? На ці та інші питання Дмитро Слоссер відповість уже у п'ятницю під час відео зустрічі на сайті "1+1". Залишати свої питання можна в коментарях до цього повідомлення.