Проект журналістських розслідувань "Гроші" святкує 5-річний ювілей

Проект журналістських розслідувань "Гроші" святкує 5-річний ювілей

За 5 років свого існування, її журналісти провели безліч розслідувань, розкрили сотні корупційних схем

Поділитися:

У жовтні 2010 року в ефір телеканалу 1+1 вийшов перший випуск одного з найрезонансніших телепроектів сучасності – програми "Гроші".

"Гроші" - спецпроект телеканалу 1+1, що розслідує найактуальніші економічні, фінансові та соціальні проблеми країни.

За 5 років свого існування, її журналісти провели безліч розслідувань, розкрили сотні корупційних схем, викривали хабарників та шахраїв, зазнавали переслідувань та нападів, протистояли тиску та погрозам, наражалися на небезпеку та, незважаючи ні на що, продовжували самовіддано працювати.

Часто, щоб показати розслідування зсередини, журналістам "Грошей" доводиться працювати під прикриттям, вживатися у шахрайські схеми та вести приховані зйомки.

Саме завдяки сміливості, гучним викриттям та безпрецедентним розслідуванням авторам програми вдалося створити унікальний для українського телебачення продукт, який згодом перетворився на найпопулярнішу програму подібного жанру.

Про історію створення "Грошей" розповів її ведучий та креативний продюсер Олександр Дубінський: "Програма замислювалася як тележурнал розслідувань, і на момент свого запуску була фактично єдиним подібним проектом на українському ТБ, який дозволяв собі відкрито і без сорому говорити про корупцію влади. Це ми придумали фарбувати паркани біля ВР, використовувати машину ДАІ в якості таксі, показувати маєтки депутатів і чиновників, говорити казнокрадам правду в обличчя. І до сих пір ми продовжуємо робити свою роботу, не боячись порушувати "незручні" для когось теми і висміювати крадіїв та корупціонерів".

"За 5 років нашої роботи нам вдалося змінити в країні кілька принципових речей: по-перше, повернути в журналістику моду на журналістські розслідування. Як бачимо, зараз такі програми роблять навіть регіональні канали. І друге – ми довели глядачам, що чиновникам вірити не можна, вони корупціонери. - розказав шеф-редактор програми "Гроші" Максим Сухенко, - У свідомості українців відбулася "десакралізація" політиків і високопосадовців. Наразі сюжетом про закордонні рахунки, іноземні вілли, вкрадені гектари або фальшиві декларації вже нікого не здивуєш. Тому цей крок вже пройдено, треба рухатися далі, змінювати програму, шукати нові табу, закриті і незручні теми і формати розслідувань, яких немає на ринку. Думаю, з нового року ви побачите нову програму "Гроші". Ми звикли бути першими і не збираємося зупинятися на досягнутому!"

Програма "Гроші" відкриває новий інформаційний тиждень щопонеділка о 22:00 на телеканалі 1+1.