Психолог проекту "Голос. Діти" про те, як тренери ставляться до своїх підопічних

Психолог проекту "Голос. Діти" про те, як тренери ставляться до своїх підопічних

Марина Гуменюк - про залаштунки проекту

Поділитися:

Цієї зими на "1+1" стартує другий сезон співочого шоу "Голос. Діти", яке продемонструє: українці народжені талановитими.  Аби маленькі учасники сповна виявили свої найкращі здібності, із ними, а також із тренерами й ведучими проекту, працює психолог Марина Гуменюк

Вона присутня на зйомках і репетиція, тому  завжди вмикається у процес, коли це необхідно. Наприклад, якщо дитина некомфортно почувається на великій сцені чи показує не все, на що здатна.

Під час відеозустрічі на сайт "1+1" Гуменюк зізналася: для Потапа, Тіни Кароль і Наталі Могилевської "Голос. Діти" - велика робота й велика відповідальність. Тому до кожного підопічного зірки шукають особливий підхід, який допомагає показувати усі грані їхніх вихованців. Також зазвичай радяться з Мариною щодо вибору репертуару  для конкретних учасників.

 "Роль наставників полягає у тому, щоб розкрити дитину, щоби передати їй свої знання, навчити не боятися, допомогти реалізуватися на сцені. Тренери нагадують, що треба над собою працювати, підказують, що саме треба зробити, як на репетиції виправити усі помилки. При цьому кожен наставник керується своїм досвідом: батьківським, досвідом стосунків зі своїми мамами й татами і безпосередньо своїм творчим досвідом", - розповіла Гуменюк.

Окрім того, психолог зізналася: захоплюється тим, як наставники "прив'язуються" до дітлахів,  які охоче виявляють свої почуття. 

"Дуже важлива реакція дитини на тренера. Якщо підопічний дає яскраву емоційну реакцію, говорить теплі слова, то, звісно, це пробирає до глибини душі. І наставник готовий забрати собі додому цю дитину. Кожен . Ви знаєте, я навіть не можу визначити, хто з тренерів  більш турботливий. Це те саме, що й сказати, яка мама краща", - пояснила психолог.

До речі, за словами Гуменюк, на майданчику нерідко можна зустріти й дітей тренерів проекту, які з особливою цікавістю розглядають декорації і розпитують про знімальний процес.

"Зірки – це такі ж звичайні люди, у яких є діти, яких іноді складно з кимось залишити. Ці діти сумують за батьками. І тому нормальна атмосфера на проекті – коли тренери й ведучі  поруч зі своєю малечею", - сказала Гуменюк.

Яке слово ніколи не можна казати дітям? Який момент на проекті понад усе розчулив психолога? Чому у непростий для країни час важливо показувати такі шоу, як "Голос. Діти".

Відповіді на ці та інші питання дізнавайтеся у відео: