Психолог проекту "Голос. Діти" вчить Тіну Кароль, Потапа та Наталю Могилевську обіймати учасників

Психолог проекту "Голос. Діти" вчить Тіну Кароль, Потапа та Наталю Могилевську обіймати учасників

Психолог Марина Гуменюк провела спеціальні майстер-класи для батьків учасників, а також розповіла, які настанови дає тренерам проекту

Поділитися:

Психолог Марина Гуменюк провела спеціальні майстер-класи для батьків учасників, а також розповіла, які настанови дає тренерам проекту

Також у ранковому ефірі шоу "Сніданок з 1+1" Марина детально прокоментувала, як батькам правильно готувати дітей до виступів перед аудиторією.

"Для дітей важлива сімейна підтримка, оптимістичні слова батьків про те, що разом ми все подолаємо. При цьому важливо не формувати завищених очікувань, не говорити дитині, що ти обов'язково повинен перемогти. Навпаки, слід пояснити, що батьківська любов не залежить від умінь, перемог або вокальних даних", - розказала Марина Гуменюк, психолог проекту "Голос. Діти".

На проекті "Голос. Діти" Марина Гуменюк знайомиться з кожною дитиною ще на етапі кастингів і надалі супроводжує учасників протягом усього шоу. У другому сезоні Марина також вирішила проводити спеціальні майстер-класи для батьків, аби пояснити мамам і татам, як правильно підтримати своїх дітей у разі поразки.

"Я кілька разів була свідком ситуацій, коли дітям доводилося заспокоювати своїх мам і тат. Батьки сприймали поразки дітей як величезний удар по власній самооцінці та звалювали всю відповідальність на маленькі плечі. А має бути навпаки – діти повинні відчувати підтримку батьків. Саме це їм допомагає рухатися до своєї мети".

Марина Гуменюк також розповіла, які поради дає зірковим наставникам проекту "Голос. Діти" – Тіні Кароль, Наталі Могилевській та Потапа.

"Якщо дитина розгубилася на сцені, якщо вона не знає, що їй робити, потрібно обов'язково підійти до неї. У період емоційної реакції діти не чують. Тому важливо проявити тактильний зворотній зв'язок: обійняти, поцілувати, взяти на руки. А вже потім, коли дитина заспокоїться, можна розмовляти. І розмовляти слід з іронією, знецінюючи  ситуацію. Адже це просто шоу, це просто казка, де у кожного своя роль", - розповіла психолог.

 Повне відео інтерв'ю з Мариною Гуменюк в "Сніданок з 1+1" можна подивитися тут:

Нагадаємо, що шоу "Голос. Діти" - це адаптація голландського формату компанії Talpa "The Voice Kids". За правилами проекту, з маленькими учасниками працюють три зіркових наставника. Тренери формують свої команди по 12 дітей під час сліпих прослуховувань - вони сидять спиною до сцени і вибирають учасників, орієнтуючись виключно на вокальні дані. 

Проект "Голос. Діти" стартує на "1+1" уже взимку. Ведучими другого сезону стали Юрій Горбунов та Катерина Осадча.