Російський НТВ показав фейкове відео з Даніловим, який начебто в ефірі марафону «Єдині новини» «підтвердив причетність київського режиму» до теракту у «Крокус Сіті Холлі»

Фейкове відео з Даніловим, який начебто в ефірі марафону Єдині новини підтвердив причетність київського режиму» до теракту у Крокус Сіті Холлі

З'явився фейковий відеоролик, де секретар РНБО України Олексій Данілов нібито підтверджує причетність України до теракту в ефірі телемарафону «Єдині новини». 

Поділитися:

Російський пропагандистський телеканал НТВ у випуску новин, присвяченому теракту в «Крокус Сіті Холлі», який стався ввечері 22 березня у Підмосков’ї, показав фейковий відеоролик, де секретар РНБО України Олексій Данілов нібито підтверджує причетність України до теракту в ефірі телемарафону «Єдині новини». 

Російське опозиційне медіа «Медуза» зазначило, що в ефірі НТВ випуск новин пройшов близько першої години ночі, а відеосюжету передував коментар ведучої:

«Причетність київського режиму до теракту в Підмосков'ї публічно, в телеефірі підтвердив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов». 

У фейковому ролику «Данілов» ніби то говорить:

«Весело сьогодні у Москві, я вважаю, дуже весело. Хочеться вірити, що ми такі веселощі їм влаштовуватимемо частіше».

Скриншот фейкового відео НТВ

«Відео в ефірі російського пропагандистського телеканалу НТВ за участі ведучих каналу «Ми — Україна» та секретаря РНБО Олексія Данілова є фейком. 16 березня 2024 року в ефірі Національного марафону дійсно працювали ведучі каналу «Ми — Україна», Олег Білецький та Марія Скиба (слот 18:00 – 00:00), однак включення секретаря РНБО Олексія Данілова в ці години прямого ефіру не було!» — заявили в редакції телеканалу «Ми — Україна».

Ввечері 22 березня в ефірі українського телемарафону був слот каналу «1+1», який вели інші ведучі — Марічка Падалко і Максим Сухенко, а події в Москві коментував не Олексій Данілов, а представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Скриншот ефіру телемарафону від 16 березня з Кирилом Будановим

Скриншот ефіру телемарафону від 22 березня з Андрієм Юсовим

Росіяни використали в діпфейку фрагмент ефіру телемарафону від 16 березня, коли працювали ведучі каналу «Ми — Україна» Марія Скиба й Олег Білецький.

Фейковість зазначеного відео також підтвердив Детектор Медіа та російське опозиційне медіа Медуза.

Закликаємо українців та світову спільноту критично мислити та памʼятати, що ворог активно використовує інформацію, як зброю, з метою розхитати суспільство. Тож закликаємо дотримуватись інформаційної гігієни, не поширювати фейки, аби не допомагати ворогу ширити дезінформацію. 
 

Новини по темі